SEGRE

ESCÀNDOL ONG

Directius d’Oxfam van contractar prostitutes després del sisme a Haití

El 2010, quan el drama va causar prop de 220.000 morts || La mateixa ONG no descarta que hi hagués menors a les orgies organitzades durant les festes

Campament de refugiats d’Oxfam als afores de Port-au-Prince, a Haití.

Campament de refugiats d’Oxfam als afores de Port-au-Prince, a Haití.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONG britànica Oxfam es va veure ahir embolicada en un enorme escàndol al destapar-se que directius i cooperants de l’organització van contractar prostitutes durant la missió humanitària que van realitzar a Haití, després del terratrèmol del 2010. Oxfam va admetre les informacions revelades per The Times i va dir que el comportament dels seus treballadors va ser totalment inacceptable. Tot i així, un portaveu de l’ONG va negar que es volgués ocultar els fets i va explicar que es va dur a terme una investigació interna el 2011 per “tallar de soca-rel” i “prendre mesures contra aquells que van estar involucrats”. Tres homes van presentar la dimissió i uns altres quatre van ser acomiadats per l’organització en el marc d’una investigació sobre “explotació sexual, descàrregues de pornografia, abusos de poder i intimidacions”.

El director d’Oxfam a Haití, Roland van Hauwermeiren, hauria admès mantenir encontres amb prostitutes a la “vila” llogada per a ell per l’ONG, segons s’explica The Times. La directora executiva de l’organització en aquell moment, Barbara Stocking, va oferir una sortida al cooperant belga “per fases i digna” en lloc d’acomiadar-lo.

La Comissió de Organizaciones No Governamentals del Regne Unit, que depèn del Parlament britànic, va afirmar que espera que l’organització humanitària demostri que “ha après la lliçó” pels incidents passats i que està “fent tots els passos necessaris” per evitar que una situació similar es torni a repetir.

En un informe a què va tenir accés el diari britànic, s’explica que diverses fonts van tenir accés a les filmacions de les festes amb prostitutes. Segons detallen, en aquestes es realitzaven “orgies dignes de Calígula” amb dones vestides amb samarretes d’Oxfam.

Se sospita que alguna de les dones contractades a les festes podria ser menor, si bé el mateix diari britànic apunta que aquestes informacions no van ser provades.

A més, la prostitució és il·legal a Haití i, a més, la contractació de professionals del sexe durant missions humanitàries va en contra del codi de conducta de la mateixa organització i de les normes de les Nacions Unides.

tracking