SEGRE

INVESTIGACIÓ TRÀFIC DE DROGUES

Més de vint detinguts per

Els Mossos van interceptar 138 quilos de droga || Cinc dels arrestats van participar en un segrest a Sitges l’any 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Policia d’Hamburg, van desarticular el 24 de gener passat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a escala internacional que estava assentada a Catalunya. Els cossos de seguretat van detenir un total de 23 persones i van interceptar 138 quilos d’aquesta droga, que pretenien enviar a Alemanya amagats en un camió entre copes de vi. En total, els Mossos van dur a terme quinze registres a Barcelona, Castellbisbal, Terrassa, Ripollet, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat i Martorell. El grup criminal actuava des de Catalunya a través d’una estructura jerarquitzada, que s’encarregava del cultiu, l’empaquetament i el trasllat de la marihuana fins al punt de distribució a Alemanya. Així mateix, els agents van determinar que quatre membres de l’organització també havien participat en el segrest d’un home a Sitges el juny de l’any passat, quan la víctima va ser enganyada pel seu arrendatari, que li va explicar que havia patit un robatori de 110 quilos de marihuana i que valorava en 50.000 euros. Al domicili, un grup va assaltar la víctima de forma violenta per obligar-lo a entrar en una furgoneta que estava estacionada a la casa de la qual el segrestat és propietari.

Al llarg de la investigació, la policia va localitzar quatre plantacions extensives, 400 quilos de marihuana i 627.625 euros en metàl·lic. Dels 23 detinguts que van passar a disposició judicial, els dies 25 i 26 de gener cinc van quedar en llibertat amb càrrecs i divuit van ingressar a la presó, inclosos els segrestadors, malgrat que el cas continua obert i els Mossos no descarten encara més detencions.

La investigació va iniciar-se el juny del 2016 i va

En aquest sentit, la investigació va començar el juny del 2016 quan van observar diverses persones carregaven habitualment en un traster en el qual ja s’havia localitzat un paquet de droga. Poc després, els Mossos d’Esquadra es van posar en contacte amb els agents alemanys, que sospitaven d’un cas de tràfic de drogues a Barcelona.

tracking