SEGRE

AVIACIÓ CATÀSTROFE

Un avió s’estavella als afores de Moscou i moren els 71 ocupants

Va desaparèixer dels radars pocs després d’enlairar-se de la capital russa || Investiguen com a possibles causes el factor humà, el temps o l’estat de la nau

L’avió es va estavellar als afores de la capital russa al cap de pocs minuts d’enlairar-se.

L’avió es va estavellar als afores de la capital russa al cap de pocs minuts d’enlairar-se.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un avió bireactor de passatgers AN-148 es va estavellar ahir als afores de Moscou i van morir els seus 71 ocupants. “A bord es trobaven 65 passatgers i sis tripulants. Tots ells van morir”, va assenyalar la Fiscalia de Transport de la capital russa. L’avió, de la companyia local Saratovskie Avialinii, va desaparèixer dels radars minuts després d’enlairar-se de l’aeroport moscovita de Domodédovo, sense informar la torre de control de cap tipus de problemes. L’AN-148, que realitzava el vol regular 6W 703 amb destinació a la ciutat d’Orsk, al sud dels Urals, s’havia enlairat de la capital russa a les 14.21 hora local i va caure en un camp entre les localitats d’Arguntsevo i Stepanovo, a la província de Moscou. Veïns de la zona van afirmar que van sentir una explosió i van veure com l’avió queia embolicat en flames. Les restes de l’AN-148 van quedar disseminat en un radi d’un quilòmetre.

El ministre de Transport de Rússia, Maksim Sokólov, va indicar que per identificar les víctimes es requeriran exàmens de l’ADN. Segons dades preliminars, tots els ocupants eren ciutadans russos. Fonts oficials russes van confirmar al Consolat General d’Espanya a Moscou que no hi hauria viatgers espanyols. A l’aeroport d’Orsk es va organitzar un centre d’atenció psicològica per als parents.

Fonts oficials russes confirmen al consolat que no hi ha viatgers espanyols entre les víctimes

El president rus, Vladímir Putin, va enviar les condolences a familiars de les víctimes i va ordenar al Govern crear una comissió especial per a la investigació, va informar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov. Així mateix, el Comitè d’Instrucció (CI) de Rússia, que va incoar un procés penal per presumpta violació de les normes d’explotació del transport aeri causant de la mort de dos o més persones, va indicar que no es descarta cap línia d’investigació. “S’investigaran totes la possibles causes de l’accident: les condicions del temps, el factor humà, l’estat de l’avió i altres desenvolupaments dels esdeveniments”, va afirmar la portaveu del CI, Svetlana Petrenko.

La companyia Saratovskie Avialinii va destacar que el capità de la nau, Valeri Gubànov, era un pilot experimentat amb 5.000 hores de vol i va dir que l’aparell sinistrat va ser fabricat el 2010 i adquirit fa dos anys.

“L’operació de recerca continua. I aquestes tasques es desenvoluparan sense interrupció”, va declarar el ministre de Rússia per a Situacions d’Emergència, Vladímir Putxkov. Segons Emergència, els equips de rescat van recuperar una de les “caixes negres” de l’aparell sinistrat.

L’últim accident aeri greu a Rússia es va registrar el 25 de desembre del 2016, quan un Tu-154 es va estavellar al mar Negre i van morir els seus 96 ocupants.

tracking