SEGRE

TRIBUNALS

El Parlament al·lega davant del TC i Torrent prepara demanda al Tribunal d'Estrasburg

Després de la impugnació del Govern central a la investidura de Carles Puigdemont

El Parlament al·lega davant del TC i Torrent prepara demanda al Tribunal d'Estrasburg

El Parlament al·lega davant del TC i Torrent prepara demanda al Tribunal d'EstrasburgEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha presentat les al·legacions davant del Tribunal Constitucional (TC) després de la impugnació del Govern central a la investidura de Carles Puigdemont, mentre que el president de la Cambra, Roger Torrent, prepara una demanda davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg (TEDH).

Segons informa el Parlament, la demanda davant del TEDH s’ha de presentar a títol individual, per la qual cosa ho farà només Torrent, però el president de la Cambra catalana proposarà als diputats que se sumin i que interposin les seues respectives demandes.

Torrent ha decidit presentar aquesta demanda a Estrasburg a fi de "protegir els drets de Puigdemont a sotmetre’s al debat d’investidura de manera efectiva".

Quant a les al·legacions presentades davant del TC, el Parlament demana que es desestimi la impugnació presentada pel Govern central contra la proposta d’investidura de Carles Puigdemont, fugit a Brussel·les de la justícia espanyola, i també que quedin sense efecte les mesures cautelars dictades pel mateix tribunal el passat 27 de gener.

tracking