SEGRE

POLÍTICA EUA

Trump presenta uns pressupostos que doblaran el dèficit de l’Estat

La xifra de despesa real podria superar els 1,3 bilions de dòlars, dos vegades el que estava projectat || Augmenta la inversió en Defensa i retalla en Exteriors

El president dels EUA, Donald Trump, en roda de premsa per explicar els pressupostos.

El president dels EUA, Donald Trump, en roda de premsa per explicar els pressupostos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va presentar ahir el pressupost per al 2019, que duplica el dèficit de l’Estat. El projecte pressupostari, que el Congrés encara ha d’aprovar, preveu un dèficit de 984.000 milions de dòlars per al 2019, la qual cosa representa més del doble del que es tenia previst fa un any. Tot i així, aquest podria encara créixer fins als 1,3 bilions de dòlars si es compleix el pacte de republicans i demòcrates al Congrés la setmana passada.

La Casa Blanca preveu que el dèficit augmenti fins als 7,2 bilions de dòlars en la següent dècada, cosa que podria generar un augment en la inflació, una pujada en els tipus d’interès, el debilitament del dòlar i un petroli més car.

El principal motiu en l’augment del dèficit es troba en la baixada de Donald Trump dels impostos que graven les empreses i les rendes més altes, la qual cosa segons les previsions retallarà els ingressos fiscals en 3,7 bilions de dòlars.

Des del costat més polític dels pressupostos, aquests estan centrats en l’“America primer” que va llançar a la popularitat l’actual president. D’aquesta manera, la partida destinada a Exteriors es redueix un 32 per cent, al passar dels 55.632 milions de dòlars de l’any 2017 a tan sols 37.801 milions per a l’any 2019, entrant en contrast amb l’increment en la inversió destinada al departament de Defensa, que serà de 716.000 milions de dòlars per a l’any que ve.

En aquest sentit, es rebaixa la inversió destinada tant a organitzacions mundials com a medi ambient o polítiques socials. D’altra banda, es destina part del pressupost a millorar les infraestructures del país.

En un altre ordre de coses, una de la nores del president Donald Trump va ser ahir traslladada a un hospital de Nova York per ser reconeguda després d’obrir un sobre sospitós que li havien enviat a casa. La carta estava dirigida a Donald Trump Jr., encara que la va obrir la seua dona, Vanessa Trump.

El sobre contenia una pols blanca a l’interior i, encara que es trobava bé, la van posar en observació mèdica com a mesura de precaució davant d’un possible contagi.

tracking