SEGRE

PANORAMA

Boya, avui davant del Suprem

L’exdiputada lleidatana declara com a investigada per un presumpte delicte de rebel·lió || Veïns de Les li mostren suport en una marxa de torxes

Les torxes van recórrer ahir a la nit Les en suport a l’exdiputada lleidatana Mireia Boya.

Les torxes van recórrer ahir a la nit Les en suport a l’exdiputada lleidatana Mireia Boya.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exdiputada de la CUP per Lleida Mireia Boya declara avui davant del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena per un presumpte delicte de rebel·lió en el marc de la causa per l’1-O. Boya va indicar dilluns que no acatarà la Constitució davant de Llarena i que, si entra a la presó, només sortirà en llibertat quan Catalunya sigui una república independent (vegeu SEGRE d’ahir).

La també exregidora a l’ajuntament de Les va rebre ahir a la nit el suport de veïns d’aquesta localitat aranesa, que van organitzar una marxa de torxes. Així mateix, el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases va definir Boya com a representant de “la dignitat al servei de la voluntat popular del mandat sorgit de l’1-O”. “Sempre al teu costat”, va concloure. En aquesta mateixa línia, el conseller cessat de Presidència, Jordi Turull, va transmetre a l’exdiputada de la CUP “molt ànim i serenitat” per afrontar la declaració davant del Suprem.

El president del Consell General del Poder Judicial i president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va reconèixer ahir que és “difícil aventurar” la data en la qual començarà el judici contra els líders independentistes. Així doncs, al ser preguntat si podria ser el mes d’octubre, va afirmar que “en aquest moment” és complicat de saber, perquè la instrucció encara està en marxa.

Arran d’això, l’expresident del Govern Felipe González es va mostrar ahir partidari que el vicepresident cessat, Oriol Junqueras, quedi lliure fins que no sigui “processat i condemnat” pel “procés”. D’altra banda, els cupaires sol·licitaran a Pablo Llarena que citi a declarar els observadors de l’1-O i investigui els càntics de “A por ellos” proferits en els comiats als policies desplaçats a Catalunya per l’operació Copèrnic.

L’exjutge Vidal diu que va explicar idees de futur i no plans del GovernL’exsenador d’ERC i exjutge Santiago Vidal va manifestar ahir al titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona Juan Antonio Ramírez Sunyer que a les conferències sobre el procés va exposar únicament idees per a un futur Estat català independent. A més, va subratllar que mai va explicar els plans reals de la Generalitat. Vidal va situar les seues afirmacions en el context de xarrades polítiques en què es parlava de futuribles. Vidal, que sols va respondre a la defensa, havia estat requerit pel jutge a l’afirmar que el Govern català havia obtingut de forma il·legal dades dels ciutadans de Catalunya per usar-les en el procés. A l’interrogatori, Ramírez Sunyer no va definir els delictes que se li imputen a Vidal, sinó que va indicar que tenen a veure “amb allò del referèndum”. L’expresident de del Consell Assessor per la Transició Nacional i exmagistrat del Tribunal Constitucional, Carles Vives i Pi Sunyer, va dir que la seua funció va ser la de redactar propostes tècniques per a la Generalitat i donar-li la seua opinió al Govern català sobre les lleis del referèndum i de desconnexió, per la seua experiència. Vives i Pi Sunyer va respondre al jutge, al fiscal i a la seua defensa.

tracking