SEGRE

Facua denuncia Movistar, Vodafone i Orange per pujar alhora les seues tarifes

Movistar ha pujat fins en sis ocasions les seues tarifes convergents Fusión des del 2015

Un telèfon mòvil

Facua denuncia Movistar, Vodafone i Orange per pujar alhora les seues tarifesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facua ha denunciat davant de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) Movistar, Vodafone i Orange per la pujada de tarifes alhora als seus paquets convergents. En un comunicat l’associació de consumidors adverteix la CNMC que aquest increment de preus dels plans conjunts de telefonia, internet i televisió de les tres teleoperadores "pot respondre a un pacte que seria contrari a la Llei de Defensa de la Competència". L’última pujada ha tingut lloc el febrer del 2018, però és una més d’una sèrie d’increments que es vénen produint des de l’any 2015, ha censurat.

Els usuaris són els que "pateixen les conseqüències d’un mercat dominat per un oligopoli que renuncia a competir i encareix contínuament els preus, aprofitant-se que des de fa anys el Govern no regula limitacions en les tarifes dels principals serveis", ha lamentat.

A més, ha assenyalat que en els últims temps les grans companyies han comprat mitjanes i petites operadores -Tele2, Ono, Jazztel- que havien introduït elements de competència al sector.

Movistar ha pujat fins en sis ocasions les seues tarifes convergents Fusión des del 2015 i l’última ha estat aquest mes en tornar a incrementar uns altres cinc euros els seus paquets Fusión.

Vodafone també es va apuntar a la pujada del 2015 de tarifes i ho va fer entre 1 i 2 euros els plans convergents; el 2016 l’increment va ser d’entre 2 i 3 euros i l’abril del 2017 va tornar a augmentar 3 euros les seues tarifes Vodafone One S i M i 5 euros en el cas de les One L. Ara, el febrer de 2018, Vodafone ha pujat de 2 a 4 euros totes les seues tarifes de telefonia, internet i televisió Vodafone One.

Orange també es va sumar a la pujada de tarifes el 2015, quan va augmentar 2 euros els plans convergents Canguro Ahorro i Sin Límite; el febrer de 2017 va elevar el preu de les seues tarifes convergents Love entre 2 i 5 euros i aquest mes les ha tornat a incrementar.

Facua recorda que la Llei de Defensa de la Competència assenyala que "es prohibeix tot acord, decisió o recomanació col·lectiva, o pràctica concertada o conscientment paral·lel, que tingui per objecte, produeixi o pugui produir l’efecte d’impedir, restringir o falsejar la competència en tot o part del mercat nacional".

tracking