SEGRE

SUCCESSOS ESTATS UNITS

Un estudiant expulsat causa una massacre en un institut de Florida

Dispara de forma indiscriminada contra els alumnes i causa almenys disset morts i diversos ferits || L’autor és un jove problemàtic de vint anys

Agents de policia acordonen una zona afectada per un tiroteig als EUA.

Agents de policia acordonen una zona afectada per un tiroteig als EUA.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou tiroteig protagonitzat per un estudiant de tan sols 20 anys en un institut dels Estats Units va deixar ahir almenys disset morts i diversos ferits. Els fets es van produir a l’institut Marjory Stoneman Douglas, situat a Parkland, a setanta quilòmetres al nord de Miami. A les tres de la tarda (nou del vespre a Espanya), quan quedava poc perquè s’acabés l’hora lectiva, va començar el tiroteig al centre educatiu, que compta amb més de 3.200 alumnes amb edats d’entre 14 i 20 anys. Al ser alertades, les autoritats locals van envoltar l’institut i van demanar a alumnes i professors que es mantinguessin ocults fins que poguessin ser desallotjats pels agents. A poc a poc, la policia va poder anar evacuant els estudiants.

Un alumne del centre va explicar al canal CBS News que va sentir el que semblaven “focs artificials” i que immediatament es va adonar del que passava. “No vaig dir res, vaig saltar la tanca i vaig anar cap al carrer, on hi havia vehicles de policia i helicòpters sobre nosaltres”, va relatar davant del canal nord-americà. En la mateixa línia es va expressar Jeiella Dodoo, també estudiant al centre, a l’explicar que “l’alarma es va disparar, així que vam haver d’evacuar les classes” i va afegir que posteriorment van sentir els trets.

Segons el diari The Miami Herald, el presumpte autor hauria estat capturat i identificat per les autoritats locals. Tal com assenyala el rotatiu, la policia hauria confirmat que la persona detinguda és Nick Cruz, un alumne del mateix centre de 20 anys. Declaracions d’altres estudiants apunten que Cruz era un jove problemàtic que ja havia estat expulsat de l’institut en ocasions anteriors.

El president dels EUA, Donald Trump, va voler expressar el seu condol i va escriure a Twitter: “Les meues oracions i condolences a les famílies de les víctimes del terrible tiroteig a Florida. Cap nen, mestre ni cap altra persona hauria de sentir-se insegur en una escola nord-americana.”

El d’ahir va ser el divuitè tiroteig registrat en una escola nord-americana o als seus voltants aquest any. Des del 2013 s’ha produït una mitjana d’un tiroteig a la setmana en centres educatius.

tracking