SEGRE

Puigdemont: "L'Estat busca dividir els alumnes catalans, però el català resistirà"

Carles Puigdemont a Brussel·les.

Puigdemont: "L'Estat busca dividir els alumnes catalans, però el català resistirà"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha referit a la possibilitat que el Govern decideixi que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles catalanes i ha opinat que amb això "intenta dividir els alumnes catalans per la seua llengua". En un missatge al seu compte de Twitter, Puigdemont ha escrit: "Mentre l’Estat sobrealimenta amb la mà dreta el nacionalisme espanyol i intenta dividir els alumnes catalans per la seua llengua, amb la mà esquerra amaga com a secret d’estat totes les informacions sobre l’imam de Ripoll".

"Però el català resistirà. I la veritat s’imposarà", conclou en el seu missatge Puigdemont, que acompanya amb la reproducció d’altres tuits, entre ells un d’ahir del president del Govern, Mariano Rajoy, en el que assenyala: "comparteixo amb Societat Civil Catalana l’anhel per fomentar la cohesió i la convivència entre els ciutadans a Catalunya".

El Govern estudia la possibilitat que en la matriculació del pròxim curs escolar a Catalunya s’inclogui una casella en la qual els pares puguin elegir el castellà com a llengua vehicular dels seus fills, després que se l’hagi sol·licitat el sindicat de professors AMES i Societat Civil Catalana (SCC).

Així ho van assegurar ahir a Efe fonts del Ministeri d’Educació, després que el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, es reunís al Palau de La Moncloa amb Mariano Rajoy.

tracking