SEGRE
Sala d’un hospital de Gaza on van auxiliar els ferits.

Sala d’un hospital de Gaza on van auxiliar els ferits.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos joves palestins de 17 anys, Salam Sabah i Abdullah Abu Sheikha, van perdre la vida ahir a Gaza al ser abatuts per trets les forces d’Israel. En aquest sentit, l’exèrcit israelià va reconèixer haver realitzat diversos trets d’advertència contra un grup de palestins que eren a prop de la tanca que separa l’enclavament del territori israelià i es comportaven de forma “sospitosa”.

Així mateix, Israel va assegurar haver atacat divuit objectius relacionats amb Hamas a la Franja de Gaza durant la jornada d’ahir. Entre els objectius, el foc va assolir un “complex militar a l’antic assentament hebreu de Netzarim”, abandonat el 2005 i que ara serviria d’arsenal per a les milícies de Hamas, segons un portaveu de l’exèrcit israelià.

Una explosió va ferir 4 soldats d’Israel quan retiraven una bandera palestina dissabte

Per la seua part, el braç militar de Hamas, les Brigades Izz al-Din al-Qassam, va assegurar haver utilitzat projectils antiaeris contra les aeronaus de combat israelianes i va advertir que no permetran que Israel “imposi una nova equació ni exporti les seues crisis internes i els casos de corrupció dels seus líders amb una escalada de l’agressió contra el nostre poble”, segons declaracions del portaveu del grup, Abdelatif Kanu.

L’escalada de tensió a la regió es va aguditzar després que dissabte quatre soldats de les forces israelianes resultessin ferits per un artefacte explosiu quan es disposaven a retirar un bandera de Palestina que havia estat col·locada a la tanca de la Franja de Gaza.

Dos dels militars van resultar ferits de gravetat, un altre amb pronòstic moderat i un quart, lleu. Tots van ser traslladats al Centre Mèdic Universitari de Soroka, a Beerxeba.

tracking