SEGRE

El PP atacarà també la immersió lingüística des del Parlament i el Congrés

Segons Casado, el Consell de Ministres "s’ha compromès a que els pares puguin demanar que els seus fills estudiïn en castellà"

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado.

El PP atacarà també la immersió lingüística des del Parlament i el CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP defensarà al Parlament una iniciativa perquè es permeti als pares triar l’educació dels seus fills, especialment la llengua a la qual volen que siguin educats, castellà o català. El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquesta iniciativa que defensarà el seu partit al Parlament, i també ha assenyalat que en l’àmbit estatal, els 'populars’ defensaran que es desbloquegi la LOMCE, que ja garantia que el castellà fos vehicular. Ha recordat a més que les sentències del Suprem xifren en un 25 per cent el percentatge mínim en el qual una llengua ha de ser utilitzada en l’ensenyament per ser considerada vehicular.

"Senzillament volem que una quarta part de les assignatures troncals es puguin ensenyar en castellà. Perquè la LOMCE ho preveia i el Tribunal Suprem s’ha ratificat" en aquest sentit, però "no s’està complint", ha assenyalat Casado. Quant al que pugui fer l’Executiu sobre això, encara que estigui a càrrec del govern de Catalunya "no pot legislar" a la comunitat, com ha reconegut Casado. Per això el PP presentarà la iniciativa al Parlament (encara que difícilment tirarà endavant perquè el PP només té quatre diputats i els partits constitucionalistes no sumen majoria).

El que sí que farà l’Executiu, ha explicat el dirigent popular, és "garantir les qüestions administratives" sobre aquest assumpte.

No ha donat detall sobre com, però ha insistit que "més enllà de quina sigui la fórmula es farà". "No sé si serà amb casella, però el Consell de Ministres s’ha compromès a que els pares puguin demanar que els seus fills estudiïn en castellà", ha recalcat.

Davant el que puguin dir els nacionalistes, Casado ha subratllat que "ningú no està anant contra el català" ni contra la llibertat dels pares, però sí que volen garantir l’esmentada llibertat per als que volen que els seus fills aprenguin en castellà. A més ha considerat que el que defensa el PP és "molt assenyat" i ho avalen els tribunals. "Si hi ha sentències són per complir-les", ha postil·lat.

D’altra banda, Pablo Casado ha denunciat la intenció del Govern de les Balears d’aprovar un decret per exigir l’acreditació del coneixement del català als treballadors de la sanitat pública de les illes. Segons la seua opinió, per accedir a la funció pública una llengua cooficial "no pot ser requisit, pot ser mèrit però no requisit" i s’ha de garantir l’accés a un lloc de treball públic en "igualtat de condicions".

"El que ha proposat el Govern de les Balears va contra aquesta igualtat", ha assenyalat Casado, per a qui és "difícilment explicable" que un idioma pesi més que un doctorat o una especialització mèdica.

tracking