SEGRE

POLíTICA

Mas confia que Puigdemont prendrà "la millor decisió pensant a Catalunya"

Mas confia que Puigdemont prendrà

Mas confia que Puigdemont prendrà "la millor decisió pensant a Catalunya"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha evitat aquest dimecres valorar si el seu successor Carles Puigdemont també ha de donar "un "pas al costat" i nomenar un altre candidat per desbloquejar la investidura, i s’ha limitat a dir que està convençut que prendrà "la millor decisió pensant enCatalunya".

En una entrevista a RAC 1, Mas ha asseverat que no parla directament amb Puigdemont des de principis de desembre, quan va viatjar a Brussel·les, encara que sí que li pot fer arribar missatges a través de tercers, per motius de seguretat, ha dit.

En ser preguntat si li ha fet arribar la necessitat que doni "un "pas al costat", ha respost que "no exactament" i ha remarcat que això no li ho dirà.

"Hi ha determinades decisions que només les pot prendre una persona i cal respectar el temps que requereixen aquestes decisions, i sé que està en una situació molt delicada i difícil de resoldre", ha assenyalat.

En tot cas, Mas ha dit que confia que Puigdemont "prendrà la millor decisió pensant en el país, a Catalunya", i ha afegit: "Estic plenament convençut, sinó, no l'hauria proposat" com a successor.

Ha donat suport a la decisió de Puigdemont de no tornar de Bèlgica, perquè sap que "si posa els peus a Espanya va a la presó directe", i ha opinat que des del "cor" d’Europa pot "internacionalitzar" el procés sobiranista.

En canvi, quant a la resta de fugits, entre ells l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel -la més recent-, l’expresident català ha dit que prefereix "respectar" les seues decisions, encara que les pugui "compartir més o menys", ja que afronten "conseqüències penals molt dures".

tracking