SEGRE

PANORAMA

Colau rep les dones dels presos i denuncia la regressió democràtica

Treballadors del Clínic, per la “democràcia”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb les dones dels presos.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb les dones dels presos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebre ahir les dones del vicepresident cessat Oriol Junqueras, del conseller cessat d’Interior Joaquim Forn, del número 2 de JxCat Jordi Sànchez i del líder de Òmnium Jordi Cuixart, en una trobada en la qual va apel·lar a la defensa dels drets humans i a la solidaritat. En aquest sentit, Colau va subratllar que “aquest acte no va d’independència, va de drets i llibertats”. Així, va defensar que “estan sent retallats i trepitjats”, i això “afecta tots i cadascun dels ciutadans”. La primera edil de la capital catalana també va denunciar la “normalització” de “situacions desproporcionades que vulneren drets fonamentals” com, segons la seua opinió, és la presó preventiva dels líders independentistes. L’acte, que va tenir lloc a l’ajuntament de Barcelona, va reunir representants d’entitats culturals, socials i sindicals, així com de grups polítics.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Drets Civils, Jaume Asens, va criticar l’absència de PP, PSC i Ciutadans, la qual cosa és “voler barrejar una qüestió humanitària amb una qüestió política”. “Que el PSC i altres grups diguin que és portar el debat independentista a l’ajuntament ens ofèn”, va concloure Asens.

L’alcaldessa de Barcelona va demanar lluitar contra la normalització de les vulneracions de drets

En un altre ordre de coses, un centenar de treballadors de l’Hospital Clínic de Barcelona es van concentrar ahir per defensar la “democràcia” i exigir la llibertat dels empresonats. Igualment, van entonar la cançó Bella Ciao, sobre la qual van destacar que va nàixer per lluitar “contra el feixisme”, i Els Segadors. Al contrari, el president de l’Audiència de Tarragona, el magistrat Javier Hernández, va indicar que “no es pot afirmar que al nostre país hi hagi presos polítics”.

tracking