SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Millet i Montull sortiran de presó si paguen 400.000 i 100.000 euros

L’Audiència de Barcelona estima parcialment el recurs de súplica presentat per les defenses || Asseguren que no poden fer front el pagament d’aquestes fiances

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha estimat parcialment el recurs de súplica presentat per les defenses dels exdirigents del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull. En aquest sentit, els magistrats han acordat que els dos condemnats pel saqueig d’aquesta institució puguin sortir en llibertat després de pagar una fiança de 400.000 i de 100.000 euros respectivament, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). L’Audiència va acordar aquestes quantitats perquè consideren que existeix un alt risc de fuga atesa l’elevada condemna a què s’enfronten tots dos. D’aquesta manera, es va considerar que ni l’edat avançada de Millet i de Montull, ni el seu arrelament personal a Catalunya disminueixen la possibilitat que s’evadeixin de l’acció de la justícia. Arran d’això, els magistrats, a la seua interlocutòria, van explicar que emeten el seu judici a partir de “les circumstàncies personals” dels condemnats i no partint de “motius morals”. Així mateix, van assenyalar que Millet és una persona que no va cometre “un fet delictiu puntual i esporàdic”, sinó que “va cometre tota una panòplia de fets delictius de forma continuada durant més de deu anys”. En cas de fer efectiu el pagament de les fiances, els dos tindrien l’obligació de presentar-se mensualment davant del jutjat, així com se’ls retiraria el passaport i no podrien sortir de territori espanyol. Tanmateix, ni Fèlix Millet ni Jordi Montull no estan en disposició de fer front a aquestes quantitats, segons van comunicar ahir fonts del seu entorn. En aquest sentit, Millet va lliurar tots els seus béns voluntàriament per cobrir la responsabilitat civil i rescabalar els perjudicats en la causa. Per la seua part, Montull mirarà de reunir els 100.000 €.

Els exdirigents del Palau de la Música van ser sentenciats el 15 de gener passat pel saqueig d’aquesta institució, que va ascendir a 23 milions d’euros. Per això, Millet va ser condemnat a 9 anys i 8 mesos de presó, mentre que Montull, a 7 anys i 6 mesos. El 5 de febrer es va decretar el seu ingrés a presó a l’espera que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre els recursos que van presentar els seus advocats defensors.

tracking