SEGRE

PANORAMA

El jurista Elpidio José Silva afirma que Espanya viu en l’“aïllacionisme judicial”

Elpidio José Silva, al Teatre Principal de Lleida.

Elpidio José Silva, al Teatre Principal de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurista espanyol i exjutge Elpidio José Silva va explicar ahir en un acte al Teatre Principal de Lleida que Espanya viu en l’“aïllacionisme judicial” respecte a Europa, posant de manifest que la democràcia espanyola es troba en estat de congelació a causa de la “judicialització de la política i la politització de la justícia”.

Segons el jurista, la degradació de l’Estat de dret és a causa de la difícil gestió per part del Partit Popular per assegurar el compliment de la Constitució al ser incapaç d’entaular un diàleg amb els partits independentistes que permeti desencallar la situació actual, alhora pressionats pels sectors aznaristes del partit i pels prop d’un milió i mig de votants pertanyents a l’extrema dreta.

En aquest sentit, l’Estat central hauria intentat aturar o modular la situació propiciant el traspàs de la causa judicial contra els líders independentistes de l’Audiència Nacional al Tribunal Suprem, encara que la inèrcia de la situació hauria impedit que l’esforç donés finalment els resultats desitjats.

Respecte al recurs presentat pel PP contra la investidura de Carles Puigdemont, Elpidio José Silva es va mostrar convençut que el Tribunal Constitucional (TC) la inadmetrà a tràmit. Segons l’opinió del jurista, el TC ja ha pronunciat anteriorment la impossibilitat d’“avaluar, enjudiciar i abordar” futuribles en els processos, tal com va recordar el Consell d’Estat.

tracking