SEGRE

CRISI

Els EUA reiteren que no és el moment per a noves iniciatives de desarmament nuclear

Considera que primer cal canviar el deteriorat context de seguretat internacional

Els EUA reiteren que no és el moment per a noves iniciatives de desarmament nuclear

Els EUA reiteren que no és el moment per a noves iniciatives de desarmament nuclearEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador dels EUA davant de la Conferència de Desarmament de l’ONU, Robert Wood, va afirmar que ara "no és el moment" per a noves iniciatives sobre el desarmament nuclear al si de l’organització multilateral, perquè per a això primer cal canviar el deteriorat context de seguretat internacional.

"Ara no és el moment per a noves iniciatives de desarmament audaces", però "no hi ha dubte que els EUA romanen fermament compromesos amb les seues obligacions sota el Tractat de No Proliferació nuclear, inclòs l’article VI", va declarar Wood.

L’article VI assenyala que cada part del Tractat es compromet a efectuar negociacions de bona fe sobre mesures eficaces relatives a l’aturada de la cursa d’armaments nuclears en data propera i al desarmament nuclear, i sobre un tractat de desarmament general i complet sota estricte i eficaç control internacional.

Els EUA també romanen compromesos amb "acords de control d’armes (nuclears) que són verificables, que es compleixen i que milloren la seguretat," va afegir Wood.

Va dir que "fins i tot en aquests moments difícils, els EUA buscaran mesures que puguin ser eficaces a l’hora de crear les condicions per a futures negociacions de desarmament" nuclear.

També va assegurar que l’eliminació total de les armes nuclears al món continua sent un objectiu a què aspira els EUA, però l’estratègia de l’Administració del president Donald Trump és "realista" i "obliga a reconèixer els desafiaments i afrontar-los immediatament".

Mentre que els EUA han reduït les seues reserves d’armes nuclears en un 85 % des del moment àlgid de la Guerra Freda i no ha desplegat noves capacitats nuclears durant l’última dècada, altres països han fet el contrari i han perseguit la modernització de les seues forces nuclears existents o desenvolupat fins i tot noves, va afirmar.

"L’entorn de seguretat internacional és actualment més dinàmic, complex i amenaçador que en qualsevol altre moment des del final de la Guerra Freda", va recalcar l’ambaixador.

Va afegir que per això qualsevol "progrés al front del desarmament nuclear i el reforçament del règim de no proliferació requereix millorar la seguretat internacional".

"No serà fàcil, però no hi ha cap altre camí", va afirmar Wood.

tracking