SEGRE

EUA COMERÇ

Trump anima a tirar endavant una guerra comercial mundial

“Són bones i fàcils de guanyar”, es vanta || La Unió Europea insisteix que respondrà si imposa taxes a l’acer i a l’alumini

El president dels EUA, Donald Trump.

El president dels EUA, Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pla del president dels EUA, Donald Trump, d’imposar aranzels del 25% a l’acer importat i el 10% a l’alumini amenaça amb una guerra comercial mundial que, segons van alertar governs i institucions, posarà en perill la recuperació econòmica i milers de llocs de treball. Tanmateix, el president nord-americà va assegurar a Twitter que les guerres comercials “són bones i fàcils de guanyar”.

La Xina, un dels països acusats directament per

L’Ibex-35 va tancar ahir amb un retrocés del 2,13%, com la resta de mercats financers europeus

Washington

de ser el “gran responsable” de l’excés d’acer als mercats internacionals, va advertir que la política comercial de Trump pot afectar negativament la recuperació econòmica mundial. “Els Estats Units han portat a terme mesures antisubsidis sobre els productes d’acer i alumini. Si altres països li segueixen els passos, danyarà el comerç internacional”, va advertir en aquest sentit una portaveu del ministeri d’Afers Estrangers de la Xina, Hua Chunying.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va advertir que la UE respondrà “adequadament” a la imposició d’aranzels per part dels EUA. “No ens quedarem asseguts sense fer res mentre la nostra indústria és colpejada amb mesures injustes que posen en risc milers de llocs de treball europeus”, va declarar Juncker.

En aquest sentit, va avisar Trump que la UE imposarà aranzels a productes americans com els texans Levi’s, les motos Harley-Davidson i el whisky bourbon si finalment aplica aranzels a l’acer i l’alumini en perjudici de la indústria europea.

El Fons Monetari Internacional (FMI) va advertir que els aranzels anunciats per Trump poden “causar danys no només fora dels Estats Units, sinó també a l’economia” d’aquest país. Les borses europees es van ressentir davant l’anunci nord-americà. Així, l’Ibex-35 va tancar la sessió d’ahir amb un retrocés del 2,13%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 9.531 punts.

tracking