SEGRE

SUCCESSOS DESAPARICIÓ

Troben la samarreta de Gabriel i drenen basses de la zona

La seua mare confirma que la peça trobada és del nen desaparegut

Dispositiu de recerca de Gabriel Cruz al costat d’una depuradora.

Dispositiu de recerca de Gabriel Cruz al costat d’una depuradora.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Judicial i bussejadors especialistes dels grups subaquàtics de la Guàrdia Civil van treballar ahir “per drenar” unes basses ubicades a l’entorn del lloc on aquest dissabte es va trobar una samarreta interior infantil, que serà objecte d’anàlisi per determinar si pertany al petit de vuit anys al qual es va perdre la pista dimarts passat al paratge de Las Hortichuelas de Níjar.

El tinent coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, José Hernández Mosquera, va precisar que la referida samarreta “ha de ser analitzada”, de manera que, segons ha remarcat, la “confirmació” sobre si era de Gabriel “ens la donaran les anàlisis”. Fins ara, segons ha recordat, només “hi ha un reconeixement per part d’un membre de la família”.

En concret, segons van informar fonts de la Guàrdia Civil, va ser el mateix pare de Gabriel el que va trobar dissabte una samarreta en un camí aproximadament a uns tres quilòmetres del lloc on va desaparèixer el nen, al terme municipal de Níjar, identificant-la com una peça del seu fill.

Patricia Ramírez, mare del nen desaparegut, va confirmar la troballa de la samarreta. “Això és l’últim que sabem, és el fil d’on s’està estirant, esperem que ens porti a algun lloc”, va declarar. Una vegada a les seues mans la va identificar clarament perquè, va assegurar, era ella la que l’havia vestit el matí de la desaparició amb aquesta samarreta i feia olor de la colònia que li havia posat, segons van indicar fonts de la família.

Més de 500 persones, entre voluntaris i professionals, van treballar ahir en 31 grups per pentinar 30 zones amb l’objectiu de trobar el petit Gabriel. Concretament, el servei d’Emergències 112 d’Andalusia va informar que hi treballaven 300 voluntaris i 223 professionals.

Abans que transcendís la troballa de la samarreta, el subdelegat del Govern a Almeria, Andrés García Lorca, va anunciar dissabte un “canvi” en l’estratègia de recerca del petit Gabriel, per realitzar-la de forma “més selectiva”.

Per la seua part, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va demanar als ciutadans que no difonguin rumors sobre Gabriel Cruz. A través del seu compte personal a la xarxa social Twitter, Zoido va instar els ciutadans a col·laborar amb els cossos de seguretat i que informin si coneixen algun detall però que no difonguin rumors.

tracking