SEGRE

Una setmana després de la seua desaparició, 200 persones continuen buscant Gabriel

El nen de 8 anys desaparegut a Almeria

Una de les zones on es busca el petit Gabriel.

Una setmana després de la seua desaparició, 200 persones continuen buscant GabrielEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 200 persones, entre forces de seguretat de l’Estat, especialistes de serveis d’emergència, voluntaris, veïns i familiars han reprès aquest dimarts la recerca de Gabriel Cruz, el nen de 8 anys desaparegut fa avui una setmana a Las Hortichuelas, a Níjar (Almeria).

Els serveis d’emergència han començat a les 08.00 hores les tasques de recerca i rastreig amb la formació dels nou primers grups que busquen per camins, senderes i punts singulars, com a cortijos abandonats, basses i hivernacles. Avui treballaran sobre el terreny 126 professionals i 86 voluntaris, repartits en onze zones de recerca diferents en un radi de 12 quilòmetres des del punt on es va veure per última vegada al menor.

Aquest matí s’han unit a la recerca de Gabriel tretze efectius del servei municipal d’Emergències i Protecció Civil de Lorca (Múrcia) equipats amb material específic de rescat per fer treballs verticals i amb ulleres de visió nocturna i que ha treballat als terratrèmols de 2011 i les riuades de2012.

Al dispositiu de recerca participen Emergències Andalusia 112, el Grup d’Emergències d’Andalusia (GREA) i Protecció Civil, Guàrdia Civil (amb els equips del GEAS d’activitats subaquàtiques, unitat canina i equips eqüestres), Policia Local, agrupacions de Protecció Civil de Níjar i Albox; i bombers d’Almeria, del Ponent, i Granada. Així mateix, formen part del desplegament la Creu Roja, l’Infoca, l’Ajuntament de Nijar i voluntaris particulars.

A la biblioteca de Las Negras hi ha instal·lat el post de comandament avançat per organitzar els grups, repartir les zones de rastreig, coordinar les actuacions entre els operatius i atendre les persones voluntàries que participen en l’operatiu.

tracking