SEGRE

CRIMS INVESTIGACIÓ

L'autòpsia revela que Gabriel va morir escanyat el mateix dia que va desaparèixer

Veïns de Vícar intenten agredir la presumpta assassina, Ana Julia Quezada, després de l’escorcoll de casa seua || Centenars d’amics i familiars, trencats de dolor a la capella ardent del petit assassinat

Ana Julia Quezada.

Ana Julia Quezada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’autòpsia realitzada al cadàver del petit Gabriel Cruz, el nen de 8 anys desaparegut des del 27 de febrer passat i el cadàver del qual va aparèixer diumenge al maleter del cotxe de la parella del seu pare, ha revelat que va morir escanyat el mateix dia de la desaparició, segons van indicar ahir fonts de la investigació.

Unes lesions que, d’acord amb els experts de l’Institut de Medicina Legal d’Almeria, serien “compatibles amb l’estrangulació o asfíxia”, encara que la causa de la mort –van insistir fonts del cas– “no serà oficial fins a avançar en els estudis forenses”, cosa que podria demorar-se diversos dies.

Segons l’autòpsia, les lesions trobades al coll del nen són d’estrangulació

La Guàrdia Civil va efectuar la reconstrucció dels fets amb la presumpta assassina

Es tracta d’una de les proves clau per als investigadors, que, si bé no descarten cap hipòtesi, creuen que la principal sospitosa, Ana Julia Quezada, va actuar sola.

La Guàrdia Civil va trobar diumenge el cos de Gabriel al maleter del cotxe que conduïa la parella del seu pare, que va ser detinguda a Vícar (Almeria), a uns seixanta quilòmetres de Las Hortichuelas, el paratge on va desaparèixer el petit.

Ahir, la Guàrdia Civil va traslladar la detinguda a l’edifici de Vícar on es localitza el seu domicili i on va ser interceptada diumenge. A la sortida, els agents van haver d’anar a totes ja que desenes de persones que es donaven cita als voltants es van abalançar sobre Ana Julia Quezada i van protagonitzar moments de tensió en què, entre crits i insults, la van increpar i van obligar la Guàrdia Civil a intervenir amb contundència per garantir la integritat física de la detinguda.

L’escorcoll s’emmarcava en les diligències ordenades pel jutge d’instrucció, que manté decretat el secret de les actuacions, per aclarir les circumstàncies de la desaparició i posterior mort del petit i intentar establir una cronologia dels fets a través dels llocs en els quals la principal sospitosa per ara podria haver-lo mantingut ocult des que se’n va perdre el rastre el 27 de febrer a la pedania de Las Hortichuelas.

Així, la Guàrdia Civil va traslladar a primera hora de la tarda la detinguda fins a una finca a la pedania de Rodalquilar per efectuar, així mateix, un escorcoll encaminat a la reconstrucció de fets, segons van informar fonts de la investigació. En aquest cas es tractaria de determinar quant temps va estar el cadàver de Gabriel en un aljub fins que presumptament va decidir traslladar-lo fins a la localitat de Vícar.

Per una altra banda, el dolor i la impotència van regnar ahir a la tarda al Pati de Llums de la diputació d’Almeria, lloc en el qual es va instal·lar la capella ardent del petit Gabriel. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va traslladar als pares, Ángel i Patrícia, així com a la resta de familiars, el condol del Govern i va explicar als mitjans de comunicació que la investigació per aclarir els fets continua oberta.

D’altra banda, l’altra filla de la detinguda, que ara té 24 anys, va haver de ser ingressada a l’hospital de Burgos per una crisi d’ansietat després de conèixer la detenció de la seua mare.

Investiguen la mort el 1996 de la primogènita de la detinguda

Una filla de 4 anys de Ana Julia Quezada va morir el 1996 al caure des d’una finestra de l’habitatge en el qual residien a la localitat de Burgos a un pati interior, un cas que es va tancar com una mort accidental però que ha tornat a ser reobert per la policia. La detinguda per la mort de Gabriel Cruz, de 44 anys, va arribar l’any 1995 a Burgos procedent del seu país natal, la República Dominicana, i es va instal·lar amb les seues dos filles de dos i quatre anys –que va tenir al seu país fruit d’una relació anterior– en un pis d’aquesta ciutat. Un any després, la nena de quatre anys va morir, fet que va ser considerat una mort accidental.

Ana Julia Quezada.

Ana Julia Quezada.EFE

tracking