SEGRE

CRIMS INVESTIGACIÓ

Quezada va matar Gabriel d'un cop amb una destral i el va asfixiar

Confessa a la Guàrdia Civil que el menor es va enfadar amb ella i la va agredir || Unes 5.000 persones donen l’últim adéu al nen i acompanyen els pares al funeral

Els pares de Gabriel acompanyen el fèretre a l’entrada de la catedral d’Almeria.

Els pares de Gabriel acompanyen el fèretre a l’entrada de la catedral d’Almeria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ana Julia Quezada, detinguda com a presumpta autora de la mort del nen Gabriel, es va esfondrar a l’interrogatori que es va portar a terme ahir amb especialistes de la Guàrdia Civil i va confessar que va matar el nen de vuit anys d’un cop amb la part roma d’una destral durant una discussió el passat 27 de febrer, el mateix dia de la desaparició del menor, segons van informar fonts de la investigació. L’autòpsia, segons van indicar aquest dilluns fonts de la investigació, mostrava signes que el petit va morir per estrangulació.

La Guàrdia Civil treballava ahir a contrarellotge per obtenir proves amb la finalitat d’elaborar un atestat al més complet possible perquè, amb l’informe de l’autòpsia, s’aportin proves sòlides al jutge que instrueix la mort del nen Gabriel Cruz. Els principals focus de la investigació, segons fonts del cas, se centren en com va morir el menor, si l’única detinguda va actuar sola i on va ocultar la roba i el cos.

“Sabem que Gabriel ja és en algun lloc amb els seus peixos i la bruixa dolenta del conte ja no existeix”

Podem planteja al Govern que convoqui un referèndum sobre la presó permanent

Paral·lelament, aproximadament 5.000 persones van assistir ahir a la plaça de la Catedral d’Almeria per donar l’últim adéu al nen Gabriel Cruz i assistir a la missa funeral oficiada pel bisbe de la diòcesi d’Almeria, Adolfo González Montes, i que van seguir a través de dos pantalles gegants col·locades als costats del pòrtic d’entrada del temple ja que les exèquies es van celebrar amb única presència de familiars, gent propera i autoritats tant civils com militars. Abans que el seguici fúnebre amb les restes mortals del petit posés rumb al cementiri de Níjar, els pares del nen van tenir una última compareixença davant dels mitjans de comunicació.

“Sabem que Gabriel ja és en algun lloc amb els seus peixos i que la bruixa dolenta del conte ja no existeix”, va traslladar, trencada pel dolor i el cansament, Patricia, que va dir que es queda “amb la quantitat de coses bones que ha tret de tothom” el seu fill durant els dotze dies durant els quals va estar en parador desconegut.

Per la seua banda, la portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, va admetre que veuria bé que el Govern convoqui un referèndum perquè els espanyols es pronunciïn sobre la presó permanent revisable. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, va insistir que la derogació de la presó permanent revisable “no és un caprici”, sinó que existeixen “raons de pes” per plantejar-la, i va censurar l’“oportunisme punitiu” del Partit Popular i Ciutadans per proposar mesures “més autoritàries”.

Al seu torn, el portaveu del Partit Popular al Congrés, Rafael Hernando, va qualificar de “justícia” la presó permanent revisable i va recalcar que no és una pena “populista” ni “oportunista” ni “inconstitucional”. Després de demanar a l’oposició que se situés de la banda “del que pensa la majoria de la gent”, va dir que el seu grup espera disposat a alentir la tramitació d’aquesta iniciativa que es pronunciï el Tribunal Constitucional.

Els pares de Gabriel acompanyen el fèretre a l’entrada de la catedral d’Almeria.

Els pares de Gabriel acompanyen el fèretre a l’entrada de la catedral d’Almeria.EFE

tracking