SEGRE

JUBILACIÓ PRESTACIONS

Rajoy buscarà pactes amb una oposició que vol vincular pensions i IPC

El Congrés acull avui un debat monogràfic

Pensionistes reclamen una pujada més gran d’aquestes prestacions.

Pensionistes reclamen una pujada més gran d’aquestes prestacions.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, demanarà consens a les forces parlamentàries per abordar la sostenibilitat del sistema públic de pensions en el marc del Pacte de Toledo i exposarà “amb rigor” el seu funcionament en el marc de la sessió monogràfica sobre la qüestió que acull avui el Congrés dels Diputats. En aquest sentit, el cap de l’Executiu no presentarà “ni cops d’efecte ni ocurrències d’última hora”, segons va avançar ahir el portaveu dels populars a la Cambra Baixa, Rafael Hernando. En la mateixa línia, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va exigir als grups que plantegin un debat “seriós, no demagògic i rigorós”. Montoro, que va reconèixer el “dèficit” del sistema públic de pensions, va asseverar que és “perfectament absorbible i encaixable per a un país com Espanya”. Igualment, va instar a buscar “solucions” per a aquest deute en el si del Pacte de Toledo.

Per la seua part, el PSOE es va sumar ahir al ple del Congrés a Units Podem, PNB, PDeCAT, Compromís i ERC per exigir al Govern que la revalorització de les pensions es torni a vincular a les pujades de l’Índex de Preus de Consum (IPC). D’altra banda, el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, va reconèixer que “no esperem gran cosa” de la compareixença d’avui de Rajoy perquè “hem vist com deixa podrir els temes”. Així mateix, va indicar que, al ser un “tema d’Estat, no valen ocurrències”.

L’OCDE aposta per lligar l’edat de jubilació a l’esperança de vida per garantir les pensions

En un altre ordre de coses, l’economista en cap de l’OCDE, Álvaro Pereira, va indicar que Espanya haurà d’introduir canvis al sistema públic de pensions com, per exemple, vincular l’edat de jubilació a l’esperança de vida o incentivar perquè els ciutadans estiguin més anys treballant.

tracking