SEGRE

PANORAMA

La Guàrdia Civil escorcolla Òmnium i el Palau de la Generalitat per les despeses de l'1-O

Detingut durant unes hores i acusat dels delictes de malversació i desobediència el secretari de Difusió de la Generalitat || Desenes de protestes a tot Catalunya contra la “repressió policial”

La seu d'Òmnium a Barcelona.

La Guàrdia Civil escorcolla la seu d'Òmnium i el despatx del secretari de Difusió de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir el secretari de Difusió, Antoni Molons, i va escorcollar el seu despatx al Palau de la Generalitat i la seu d’Òmnium Cultural per ordre del jutge de l’1 d’octubre, per esbrinar si el Govern va finançar publicitat del referèndum mitjançant pagaments opacs a l’entitat sobiranista.

Segons van informar fonts jurídiques, l’operació de la Guàrdia Civil s’emmarca en la nova línia d’investigació que ha obert el titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que indaga els preparatius del referèndum, per un possible delicte de malversació de fons públics en el finançament de l’1-O. Els agents van escorcollar el domicili de Molons a Sant Joan Despí i, posteriorment, el despatx al Palau de la Generalitat, situat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, episodi que suposa la segona irrupció de la Guàrdia Civil a la seu del Govern en pocs mesos: el mes de juliol passat ho va fer per obtenir l’agenda de l’exconseller Germà Gordó, pel cas del 3% de presumpte pagament de comissions a Convergència Democràtica.

Paral·lelament, els agents van escorcollar durant dotze hores la seu d’Òmnium Cultural a Barcelona, on van rastrejar diversa documentació i dades emmagatzemades als ordinadors, així com el correu electrònic de l’entitat sobiranista.

Molons va ser acusat dels delictes de malversació i desobediència, i traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil a Barcelona per ser interrogat, on va quedar en llibertat després d’acollir-se al dret a no declarar a l’espera que el citi el jutge d’instrucció. Molons, un polític del PDeCAT amb estrets vincles amb l’exsecretari de Comunicació del Govern David Madí –home de confiança de l’expresident Artur Mas–, va ser nomenat el gener del 2017 secretari de Difusió, adscrit a la conselleria de Presidència, en substitució de Jordi Vilajoana.

Aquests escorcolls van provocar una onada de protestes a tot Catalunya. Així, centenars de persones es van concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar contra “la repressió” policial i els escorcolls de la Guàrdia Civil a la seu d’Òmnium Cultural i el Palau de la Generalitat.

Paral·lelament

, unes quatre-centes persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar als entorns de la comandància de la Guàrdia Civil del barri barceloní de Gràcia, convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per protestar contra els escorcolls. La protesta davant de la comandància –en què va ser detingut Antoni Molons– estava convocada cap a les 19.00 hores, una hora després de la concentració a la plaça Sant Jaume convocada per Òmium. Una vegada acabada aquesta concentració, prop d’un centenar de persones es van traslladar en manifestació pacífica fins a plaça Catalunya, en la qual en tot moment estaven custodiats per patrulles de la Guàrdia Urbana que desviaven el trànsit.

tracking