SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Ana Julia va fer un clot per a Gabriel abans de matar-lo, revela el jutge

L’acusa de traçar un “macabre pla criminal” per acabar amb la vida del petit || Els investigadors la van gravar insultant el cadàver mentre el traslladava

Altar en record de Gabriel a la ciutat d’Almeria, ahir.

Altar en record de Gabriel a la ciutat d’Almeria, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge que investiga la desaparició i mort de Gabriel Cruz va acusar dijous l’autora confessa del crim Ana Julia Quezada (que era parella del pare del petit) de dissenyar un “macabre pla criminal” guiat per una “malvada voluntat” per acabar amb la vida del seu fillastre. Ho va fer a la interlocutòria en què va dictar la presó incondicional. En aquest sentit, l’instructor va indicar que la investigada es va emportar “mitjançant engany” Gabriel, havent cavat “prèviament” un clot per ocultar el seu cadàver. Així mateix, la va acusar de “mantenir l’engany al llarg dels dies, i augmentar-lo fins al punt de col·locar ella mateixa una samarreta del menor a la muntanya” per “despistar els agents” i de mirar de desfer-se del cos en un hivernacle. Va detallar que Ana Julia va proferir “expressions vexatòries” contra el cadàver de Gabriel mentre el traslladava amb el cotxe, insults que van ser recollits pels micròfons ocults instal·lats pels investigadors al vehicle.

Per tot plegat, el jutge va concloure que “resulta presumptament inqüestionable la participació de la detinguda en la mort del menor” per les “aclaparadores proves contra ella” i pel fet que “ella mateixa ha reconegut aquest luctuós succés”.

El jutge subratlla que les proves contra Ana Julia són “aclaparadores” i l’acusa de voler “despistar”

En un altre ordre de coses, l’advocat defensor d’Ana Julia, Esteban Hernández Thiel, va expressar que es podria aixecar el secret de sumari en un termini “prudencial”.

D’altra banda, 40.000 persones han mostrat el seu suport a través de la plataforma Change.org perquè Ana Julia Quezada compleixi la condemna a la República Dominicana, el seu país d’origen. Tanmateix, Marcelo Belgrano, coordinador dels Serveis d’Estrangeria i Asil del Col·legi d’Advocats de Madrid, va dir que tal petició és “impossible” de portar a la pràctica perquè l’autora confessa de la mort de Gabriel té DNI espanyol des del 2008.

“Ha estat difícil, però ho hem fet bé perquè la bruixa està a la presó”, va manifestar. Ramírez també va acusar Ana Julia Quezada de “jugar amb nosaltres” durant els dies en els quals va durar la recerca del petit.

Per la seua banda, va admetre que encara ha de posar “una mica d’ordre” a la seua vida per “començar a assimilar” a tot el que ha passat. No obstant, es va mostrar confiada amb el fet que “la gent és bona i té ganes de demostrar-ho, i si això ha servit perquè s’aixequi tot un país i posi un final bonic a tot aquest disbarat, no em queda més que donar les gràcies”, va concloure.

“Ho hem fet bé perquè la bruixa està a la presó”

La mare de Gabriel Cruz, Patricia Ramírez, va reconèixer ahir la tasca dels agents de la Guàrdia Civil que van resoldre el cas de la desaparició del fill. Així mateix, va explicar que va ser “difícil” lluitar “contra l’instint” que tant ella com el pare del menor van tenir des del principi.

tracking