SEGRE

PROTESTA POLÈMICA

Tempesta política per la mort d’un manter al barri de Lavapiés

Veïns i amics asseguren que va ser per una persecució policial mentre que els agents ho neguen || Nous enfrontaments després de l’arribada del cònsol del Senegal

Càrregues policials a la plaça Nelson Mandela de Madrid, després de l’arribada del cònsol del Senegal.

Càrregues policials a la plaça Nelson Mandela de Madrid, després de l’arribada del cònsol del Senegal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort dijous d’un manter senegalès, al barri madrileny de Lavapiés, va generar ahir una tempesta política a la recerca de responsabilitats. Segons la versió dels companys i veïns del manter, va morir d’una parada cardiorespiratòria després d’una persecució policial. Segons fonts de la Prefectura Superior de Policia, un grup de persones es van concentrar en protesta per la mort del jove “alçant barricades” i “armats amb pals”. Durant la protesta, es van cremar contenidors i mobiliari urbà, a banda de produir-se danys a dos sucursals bancàries. L’actuació de les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) es van saldar, segons les mateixes fonts, amb deu agents ferits i sis detinguts.

Les reaccions no es van fer esperar. Mentre que el Col·lectiu Professional de la Policia Municipal nega que hi hagués persecució, l’Associació d’Immigrants Senegalesos (Aise) va titllar els cossos de seguretat d’“assassins” i va demanar una “condemna immediata”. Per la seua part, l’ajuntament de Madrid va explicar que les informacions que els van arribar eren contradictòries i van demanar prudència a la població. El líder de Podem, Pablo Iglesias, va dir que la mort del manter és “inacceptable” i el coordinador general d’IU, Alberto Garzón, va anunciar que demanarà responsabilitats. D’altra banda, la presidenta de la comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va condemnar la “revolta de carrer” i va traslladar tot el seu suport als policies ferits, mentre que el grup municipal del PP va acusar Ahora Madrid de crear el “caldo de cultiu”. El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va demanar no precipitar-se diagnòstics i Ciutadans va agrair la tasca a policies i bombers.

Durant la jornada d’ahir, es van produir nous disturbis després de l’arribada del cònsol del Senegal. Un grup de manifestants el va increpar al considerar que l’interès per l’home mort arribava massa tard, cosa que el va obligar a refugiar-se en un establiment pròxim. Els concentrats van començar a llançar cadires i llambordes contra els agents, moment en què aquests van iniciar càrregues policials i van dispersar la gent a la plaça.

tracking