SEGRE

ENTITATS SOBIRANISTES

L’economista Elisenda Paluzie, vencedora als comicis de l’ANC

Amb més de 5.000 suports i gairebé 2.000 més que el segon, tot i que no és segur que vagi a dirigir l’entitat || Només hi participen 7.155 socis, un 19,51% del cens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’economista i professora de la Universitat de Barcelona Elisenda Paluzie va vèncer als comicis el secretariat nacional de l’ANC, en què únicament van participar 7.155 socis, un 19,51% del cens electoral de l’entitat. Paluzie va obtenir el suport de 5.062 votants, seguida de l’empresari Joan Canadell, amb 3.152 sufragis i l’activista David Minoves, amb 3.026 suports.

Dos dels motius que expliquen el triomf rotund de Paluzie en aquestes eleccions són la projecció pública i el fet que no hagi pres partit per cap dels dos grans projectes de futur per a l’ANC. Un, capitanejat pel cap de premsa de l’entitat, Adrià Alsina, que aposta per apoderar la ciutadania en la línia de les mobilitzacions del setembre i l’octubre de l’any passat. L’altre, encapçalat per David Minoves, tercer en lliça en el resultat electoral, que defensa que l’independentisme recuperi la transversalitat per superar la barrera del 50 per cent de suports.

El secretariat nacional designarà els quatre càrrecs orgànics de l’ANC dissabte que ve

Malgrat aquests resultat, Elisenda Paluzie no té assegurat el fet d’assumir la presidència de l’ANC. En aquest sentit, seran els setanta-set membres escollits per al secretariat nacional els que designaran, dissabte que ve, els quatre càrrecs orgànics de l’entitat. Sobre aquesta qüestió, hi ha el precedent de l’escriptora nord-americana Liz Castro, que va ser la candidata més votada als comicis de l’ANC el 2015 i el 2016, tot i que després la presidència de l’organització se li va confiar a l’actual candidat a la Generalitat i número 2 de Junts per Catalunya, Jordi

Sànchez

. Aquesta decisió, que va generar polèmica, va motivar la sortida de Liz Castro del secretariat nacional el mes de gener del 2017. De fet, aquestes eleccions no han estat exemptes de polèmica, arran de la desqualificació de la candidatura presentada per l’exdiputat de la CUP Antonio Baños, entre d’altres.

tracking