SEGRE

Jordi Sànchez anuncia al Suprem la seua disposició a renunciar a l'acta de diputat

El furgó en què anava Jordi Sànchez entra al Tribunal Suprem-

L'advocat de Sànchez anuncia al Suprem que renunciarà a ser diputatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha manifestat avui al Suprem, durant la vista per revisar el seu recurs demanant la llibertat, que el seu client estaria disposat a renunciar a la seua acta de diputat o fins i tot a més aspiracions polítiques, si fos necessari per no seguir en presó preventiva, han informat fonts d’aquest tribunal.

Fonts del Suprem han confirmat que el lletrat ha explicat que el seu representat mai ha estat en política, sinó en la docència, a la qual podria tornar, i que el que vol és sortir en llibertat, abraçar les seues filles, i si això passa per renunciar a la política, estaria disposat a això.

Fonts de la defensa de Sànchez en conversa amb Efe no han volgut confirmar ni desmentir aquest extrem. Aquestes fonts de la defensa han explicat que durant l’exposició d’uns deu minuts que l’imputat ha realitzat davant del tribunal, Sànchez no s’ha referit a la petició d’un permís per acudir al Parlament a la seua investidura. Des de la seua pròpia formació, el portaveu Eduard Pujol assenyalava aquest matí davant de les portes del Suprem que "ara mateix, el nostre candidat a president" és Sànchez.

L’encara diputat de JxCat ha pres la paraula davant de la Sala per demanar la seua llibertat afirmant que no ha comès cap delicte ni té intenció de cometre’n cap, de manera que no hi ha risc de reiteració delictiva, segons la seua defensa. A més, i segons fonts de l’acusació popular, Sànchez ha dit que mai no va rebre instruccions judicials, i per tant no hi va poder haver desobediència; que és un home de pau, i que no ha detingut cap lideratge carismàtic en el "procés", com se li atribueix en les interlocutòries que van decretar la seua presó.

En tot cas, totes les fonts confirmen que Sànchez, en la seua intervenció posterior a la intervenció del seu lletrat, no ha desmentit l’anunci realitzat per aquest.

tracking