SEGRE

PANORAMA

La decisió d’avui del Tribunal Suprem sobre Jordi Sànchez, clau per a la futura investidura

JxCat manté l’exlíder de l’ANC com a presidenciable, amb Turull com a pla C || Acte a la seu de l’ONU a Ginebra, en el qual l’independentisme denuncia retrocés de drets humans a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

JxCat espera la decisió que pugui prendre avui el Tribunal Suprem sobre el recurs de Jordi Sànchez per poder ser investit president, encara que manté com a alternativa Jordi Turull, segons fonts de la força que lidera Carles Puigdemont. El Suprem escoltarà avui, en la vista que celebrarà per revisar el recurs de Sànchez en el qual demana el final de la seua presó preventiva, els arguments a favor de l’excarceració per poder acudir al ple de la seua investidura al Parlament.

A les files de JxCat hi ha poques esperances que el Suprem acordi deixar en llibertat

Puigdemont i Anna Gabriel es reunien ahir per buscar punts d’acord de cara a una investidura

Sànchez

. En cas de ser així, fonts de la candidatura consideren que hauria de ser el mateix exlíder de l’ANC que anunciés la seua renúncia a la investidura, vista la inviabilitat de l’operació. Malgrat el debat obert en el si del grup parlamentari de JxCat, en el qual algunes veus aposten per un perfil independent, com el de Quim Torra, el nom que continua sobre la taula i té més possibilitats és el de Jordi Turull.

Al marge d’aquests debats, JxCat continua buscant fórmules per convèncer la CUP perquè doni suport a la investidura del seu candidat i ahir hi havia prevista una reunió a Ginebra entre Carles Puigdemont i la cupaire Anna Gabriel, aprofitant l’assistència de l’un i de l’altra a un acte a la seu de l’ONU per denunciar “el retrocés democràtic a Espanya”, amb imatges com les registrades l’1-O.

Mentrestant, el portaveu d’Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, va indicar que “demà (per avui) serà un dia clau i passaran coses” que permetran desbloquejar la investidura i poder disposar d’un Govern efectiu com més aviat millor.

Pel seu costat, el president del Parlament, Roger Torrent, va respondre ahir a la líder del grup de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, que el seu deure és “defensar els drets” dels diputats de JxCat Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, ja que tots dos poden aspirar a ser candidats a la presidència de la Generalitat.

Per altra banda, l’Associació Catalana per als Drets Civils va llançar un “crit d’auxili” a Nacions Unides sol·licitant el suport a favor dels líders sobiranistes que estan a la presó. Ho va explicar la membre de l’entitat i esposa de Joaquim Forn, Laura Masvidal, en l’acte Regressió dels Drets Humans a Espanya organitzat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya i celebrat a la seu de les Nacions Unides a Ginebra. Alguns ponents van denunciar violència institucional que desemboca en una regressió dels drets fonamentals.

L’exfiscal i exmagistrat José Antonio Martín Pallín va dir que als independentistes investigats no se’ls pot acusar de rebel·lió, sedició, desobediència ni malversació.

tracking