SEGRE

INVESTIGACIÓ DIPLOMÀCIA

Moscou desafia Londres a presentar proves sobre l’atac a l’exespia o disculpar-se

El lloc on van ser atacats Skripal i la seua filla, ahir.

El lloc on van ser atacats Skripal i la seua filla, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, va insistir ahir en l’exigència del Kremlim a les autoritats britàniques perquè presentin les proves que incriminarien Rússia en relació amb l’enverinament de l’exespia Serguei Skripal i de la seua filla a la ciutat anglesa de Salisbury. “Hauran de sustentar les acusacions en alguna cosa, algun tipus de prova, o presentar les corresponents disculpes”, va subratllar Peskov.

Per la seua part, el ministre d’Exteriors britànic, Boris

Johnson

, va titllar d’“absurd” que l’Executiu de Vladímir Putin continuï negant la seua implicació en l’atac.

Per la seua part, el president francès, Emmanuel Macron, va instar ahir Putin a aclarir les “responsabilitats” de l’“inacceptable atac” contra Skripal. També Suècia ha convocat l’ambaixador rus a Estocolm després que el Kremlim insinués que l’agent nerviós amb què es va perpetrar l’acció pogués haver estat fabricat en aquest país escandinau.

Tot plegat, el dia en què es va confirmar que

Vladímir

Putin va arrasar en les eleccions russes de diumenge passat, amb un 76,67 per cent dels sufragis, una xifra que representa el suport de 56,1 milions de russos. A Crimea, l’actual mandatari va obtenir més del 92 per cent dels vots.

tracking