SEGRE

SUCCÉS INVESTIGACIÓ

El Congrés reclama alliberar el vaixell d’Open Arms

Sense l’adhesió del PP, però Dastis promet ajuda consular || L’ONG presenta un recurs per recuperar l’embarcació

Òscar Camps (d), fundador de l’ONG, ahir, a Roma.

Òscar Camps (d), fundador de l’ONG, ahir, a Roma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pràctica totalitat dels grups de l’oposició al Congrés, amb el PSOE, Units Podem i Ciutadans al capdavant, van subscriure ahir un document en el qual exigeixen l’alliberament de l’embarcació de l’ONG catalana Proactiva Open Arms retinguda a Sicília des de diumenge i capitanejada pel lleidatà Marc Reig. Així mateix, els diputats, sense l’adhesió dels del Partit Popular, van demanar que no es criminalitzi les organitzacions que “salven les vides” dels migrants a la Mediterrània.

D’altra banda, el ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, va explicar ahir que el cònsol espanyol a Nàpols, José Luis Solano, ja s’ha traslladat a la localitat italiana de Pozzallo per recollir tota la informació sobre la investigació. Dastis va indicar que es troba en contacte permanent amb l’ambaixador a Roma, Jesús Manuel Gracia, perquè l’informi sobre els avenços del cas. Per la seua part, el diputat del PSC al Parlament Ferran Pedret va registrar ahir una proposta de resolució perquè la Cambra catalana expressi la seua solidaritat amb els membres de Proactiva Open Arms i amb totes les organitzacions humanitàries que operen a la Mediterrània. La proposta també persegueix instar el pròxim Govern català a establir fórmules de col·laboració amb les organitzacions catalanes i a fer les gestions oportunes davant del Govern central perquè contacti amb el Govern italià i “s’interessi per la situació”.

El fiscal que ha retingut el vaixell de l’ONG catalana ja va paralitzar-ne un d’alemany l’estiu passat

Alessandro Gamberini, advocat de l’ONG, va anunciar que presentarà avui un recurs perquè Itàlia alliberi el vaixell. “Demà dipositaré la memòria davant del jutge de les investigacions preliminars per demanar-li la invalidació del segrest del vaixell i perquè no validi la mesura del fiscal ja que, segons el nostre parer, no subsisteix la hipòtesi d’acusació”, va explicar des de Roma. En aquest sentit, la retenció de la nau va ser promoguda pel fiscal de Catània, Carmelo Zuccaro, que ja ha actuat contra altres ONG i va retenir l’estiu passat el vaixell de l’ONG alemanya Jugend Rettet al port de Lampedusa.

tracking