SEGRE

POLíTICA

El Govern titlla d'"arbitrària i sectària" la maniobra de Torrent amb el ple

El Govern titlla d'

El Govern titlla d'"arbitrària i sectària" la maniobra de Torrent amb el pleEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat per a les Administracions Públiques, Roberto Bermúdez de Castro, ha qualificat avui d’"arbitrària" i "sectària" la "maniobra" del president del Parlament, Roger Torrent, d’avançar el ple d’investidura a aquesta tarda.

Bermúdez de Castro ha fet aquesta consideració abans de la seua intervenció davant de la comissió conjunta constituïda al Senat per a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya a fi d’informar sobre la gestió de l’Executiu.

Segons ha subratllat, la decisió de Torrent està provocant reaccions contràries no només al món polític, sinó també econòmic i social, "que li estan demanant a crits que tingui l’altura de mires necessària" per respondre a tots i tornar la dignitat al Parlament com a institució.

Torrent, ha insistit, ha actuat com a "corretja de transmissió de l’independentisme", amb "una falta de transparència incompatible" amb el càrrec que ocupa.

Per a Bermúdez de Castro, qui aspiri a la Presidència de la Generalitat ha de ser lliure de processos judicials, perquè en els últims temps Catalunya "ha patit molt trencament" i no pot veure’s ara sotmesa al risc d’inhabilitació del seu president, ja que això seria "un cop molt dur" a la credibilitat i el prestigi.

tracking