SEGRE

POLíTICA

Riera suggereix que la CUP mantindrà la seua abstenció si no avancen les negociacions

La formació celebrarà el seu consell polític a les 15.00 hores

Riera suggereix que la CUP mantindrà la seua abstenció si no avancen les negociacions

Riera suggereix que la CUP mantindrà la seua abstenció si no avancen les negociacionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP Carles Riera ha indicat avui que si en la reunió que la seua formació mantindrà amb Junts per Catalunya (JxCat) i ERC aquest matí al Parlament no s’avança cap a un programa de govern "republicà" difícilment el consell polític del partit canviarà el seu posicionament.

Així s’ha manifestat en una entrevista a TV3, en la que ha dit: "Si arribem a un acord nítidament republicà i a la decisió de no continuar reculant davant dels tribunals i la repressió de l’Estat, serà molt més fàcil que el consell polític pugui modificar la seua posició".

La CUP decidirà si vota favorablement a Jordi Turull com a candidat a la presidència de la Generalitat en una reunió del seu consell polític que se celebrarà avui a les 15 hores, dos hores abans de l’inici del ple, pel que mantindrà el suspens fins el final.

Així, Riera ha assegurat que "la posició de la CUP continua sent la de les quatre abstencions" i ha dit que així li va traslladar al president del Parlament, Roger Torrent, quan aquest li va comunicar que avui se celebrarà el ple de l’investidura del candidat de JxCAT, Jordi Turull.

Ha assenyalat, en relació amb les reunions mantingudes ahir amb els altres dos grups independentistes, que "els avenços (en les negociacions) són escassos", encara que "s’ha reobert una porta" i "és significatiu que el diàleg s’hagi reprès".

D’aquesta forma, ha detallat que el consell polític dels anticapitalistes no se celebra perquè hi hagi ara sobre la taula una nova proposta de JxCat i ERC, sinó que es reuneix pel "context excepcional" que suposa la possibilitat que Turull sigui inhabilitat si se li imputés el delicte de rebel·lió a la vista prevista per demà pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Riera ha reiterat que el candidat per qui la CUP votaria favorablement és el president cessat i líder de JxCAT, Carles Puigdemont, ja que la seua investidura implicaria "desobeir" l’Estat.

Ha lamentat així la decisió "ni prudent ni encertada" de Torrent de convocar el ple avui sense estar garantida la investidura de Turull, ja que d’aquesta forma comença a córrer el termini de dos mesos per formar Govern i si es vol "fer república", ha assenyalat, "es necessita temps".

tracking