SEGRE

POLÍTICA

Iceta crida a abandonar "blocs" i avançar en diàleg cap a àmplies majories

Per recuperar l’autogovern

Iceta crida a abandonar

Iceta crida a abandonar "blocs" i avançar en diàleg cap a àmplies majoriesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del grup PSC-Units, Miquel Iceta, ha titllat de "desproporcionat" l’empresonament de líders independentistes i ha cridat a "abandonar el refugi dels blocs" i avançar en el "camp obert del diàleg" i la legalitat per aconseguir "amplísimas majories" per recuperar l’autogovern.

En la seua intervenció durant el ple del Parlament, Iceta ha recordat que ell va sol·licitar la desconvocatòria del mateix quan el candidat a la investidura, Jordi Turull, va ser enviat ahir a presó, però ha reconegut que li ha semblat raonable la decisió del president del Parlament de permetre un debat simbòlic.

"Fent un esforç d’empatia i comprensió, potser avui no complim escrupolosament el reglament, però si hi ha un moment per donar la paraula als grups és avui, ja que vivim en un país amb el cor encongit," ha assenyalat. "Penso en les persones i les famílies que avui ho estan passant pitjor i que fan gust perfectament quins són", ha dit en al·lusió als dirigents empresonats.

Reafirmant la seua posició de "respecte a la legalitat, a l’Estat de dret i a la separació de poders", així com la convicció que "els problemes polítics només poden trobar solució en la política", Iceta ha opinat que la crisi catalana és "el problema polític més rellevant de la democràcia des de 1981" a Espanya.

I després de qualificar de "desproporcionades" les mesures cautelars d’empresonament a tretze líders independentistes, una cosa que ha recordat que "no altera el dret a la presumpció d’innocència", el líder del PSC s’ha mostrat "disposat a abandonar el refugi dels blocs i avançar en el camp obert del diàleg".

tracking