SEGRE

IMMIGRACIÓ ACTIVISME

Protestes a la UE en suport a Proactiva Open Arms

Per la immobilització d’un vaixell a Itàlia

Imatge d’una de les protestes a favor de Proactiva Open Arms.

Imatge d’una de les protestes a favor de Proactiva Open Arms.@OPENARMS_FUND/TEWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, es van concentrar ahir a Barcelona per reivindicar que “Salvar vides no és delicte” i per mostrar el seu suport a l’ONG espanyola Proactiva Open Arms i al vaixell de l’entitat que està retingut a Sicília des de diumenge passat després de rescatar 218 immigrants en alta mar.

La manifestació va arrancar cap a les 12 hores del matí a la delegació de la UE al passeig de Gràcia i va recórrer els carrers fins al Consolat General d’Itàlia a Barcelona, al carrer Mallorca.

En la mobilització es van escoltar veus en contra de la immobilització del vaixell a Pozzallo (Itàlia) amb crits de “cap persona és il·legal” i “Europa assassina”.

La concentració també es va dur a terme a diverses ciutats de l’Estat, com Madrid, Alacant o Palma, davant les oficines de la UE.

Així mateix, estava prevista una concentració al port de Pozzallo convocat per voluntaris que també han format part de les missions de l’ONG.

Per la seua part, la Unió Progressista de Fiscals va defensar que la Justícia valori l’objectiu solidari de l’ONG perquè s’ha de valorar “la intencionalitat de l’autor” d’uns fets.

tracking