SEGRE

CATALUNYA

La lleidatana Marta Vilalta, nova portaveu d'ERC

Sustituirá Sergi Sabrià

La lleidatana Marta Vilalta, nova portaveu d'ERC

La lleidatana Marta Vilalta, nova portaveu d'ERCSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC ha anunciat avui que esperarà a conèixer la situació judicial de Carles Puigdemont, després de ser detingut a Alemanya, abans de decidir sobre si avala la possibilitat d’una nova candidatura afavorida per la seua formació, JxCat, i també per la CUP.

Així mateix, el partit ha aprofitat per a aunciar canvis en la seua Executiva, en el que la lleidatana Marta Vilalta, directora de Joventut de la Generalitat i exdiputada del Palament, serà la nova portaveu d’Esquerra, en substitució de Sergi Sabrià.

Així, el fins ara portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha indicat en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d’aquest partit, que Esquerra espera que Puigdemont "surti en llibertat, i també la resta de presos polítics".

Una vegada que Puigdemont ha estat detingut a Alemanya, i encara sense conèixer què passarà amb l’euroordre de detenció que pesa sobre ell, ERC estarà "molt pendent de la seua situació judicial, i permanentment en contacte amb el seu partit i el seu entorn".

Sabrià ha expressat el suport d’ERC contra la repressió proposat pel president del Parlament, Roger Torrent: "hem recollit el guant", ha apuntat, i sobre la investidura, ha destacat que Esquerra "en cap cas no renunciarà que hi hagi un govern efectiu" que permeti recuperar les institucions i posar fi al 155.

"Cal fer compatibles els drets de tots els diputats amb fer valer la majoria independentista", ha afegit el fins ara portaveu d’ERC, que serà substituït a partir d’ara en aquesta funció per l’exdiputada Marta Vilalta.

Sabrià s’ha mostrat molt satisfet amb les propostes de resolució conjuntes dels grups independentistes presentades avui en el Parlament, i ha recordat que ERC negocia el futur Govern amb JxCat, i que ja hi ha una proposta de pla de govern consensuada.

En ser-li preguntat sobre la posició d’Esquerra respecte a un possible govern de concentració, Sabrià ha assenyalat que "a partir de l’acord que tenim amb JxCat, continuarem valorant totes les possibilitats, però ara mateix no estem treballant en un govern amb el PSOE".

Segons Sabrià, les manifestacions de protesta produïdes ahir a Barcelona i en altres punts de Catalunya expressen "un sentiment d’indignació" de la població catalana i ERC va participar en alguna d’elles però volem fer una crida a la calma i a la responsabilitat".

"Totes les respostes a la repressió de l’Estat espanyol han de ser cíviques, transversals i pacífiques", ha insistit, pel que algunes imatges d’ahir "no són positives" i el "repte" és provar d’evitar situacions "que no ens afavoreixen".

Pel que respecta a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que dijous va expressar la seua voluntat d’"exiliar-se per evitar el seu empresonament", Sabrià ha evitat corroborar que es troba a Suïssa i s’ha limitat a afirmar que "està bé, està en contacte amb nosaltres i, a poc a poc, us anirem donant més detalls sobre ella".

tracking