SEGRE

TRIBUNALS

Forcadell al·lega que no hi va haver violència i només se la podria jutjar per desobeir

Així ho sosté en el recurs davant de la sala segona del Tribunal Suprem

Forcadell al·lega que no hi va haver violència i només se la podria jutjar per desobeir

Forcadell al·lega que no hi va haver violència i només se la podria jutjar per desobeirEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell al·lega que no se la pot jutjar per rebel·lió perquè en el procés cap a la independència no hi ha hagut ni violència ni un alçament com el que es va produir en el cop d’Estat del 23-F, per la qual cosa entén que només se la podria jutjar per desobediència.

Així ho sosté Forcadell en el recurs, a què ha tingut accés Efe, que ha interposat davant de la sala segona del Tribunal Suprem després que el magistrat Pablo Llarena la processés per rebel·lió en acabar que la seua participació en la via unilateral a la independència "ha anat de la mà amb la violència manifestada" en les últimes fases del 'procés'.

En l’escrit, l’advocada de Forcadell, Olga Arderiu, destaca que l’expresidenta del Parlament "és una persona absolutament pacifista" que abandonaria les seues idees abans de "permetre cap acte violent".

Segons el recurs, a Catalunya no hi ha hagut "cap alçament púbic i violent per declarar la independència", ni es va contemplar la possibilitat d’utilitzar vies que no fossin pacífiques, per la qual cosa la defensa considera que no es pot jutjar Forcadell per rebel·lió.

"Ni tan sols la mateixa ara recorreguda no s’atreveix a utilitzar el verb alçar-se, absolutament propi d’un real cop d’Estat, com el patit per l’Estat espanyol en el 23F, en el qual es van utilitzar armes de foc, tropes militars, tancs artillats i es va retenir 'diputats ostatges’a fi d’establir una dictadura militar de clara inspiració franquista," apunta l’escrit, que assegura que l’ocorregut a Catalunya no és "comparable" amb el cop de Tejero.

Per aquesta raó, el recurs apunta que l’expresidenta del Parlament hauria de ser portada a judici exclusivament per un delicte de desobediència, com els altres membres de la Taula del Parlament processats, si bé s’hauria de decretar el seu sobreseïment lliure per trobar-se emparada per la "inviolabilitat parlamentària".

tracking