SEGRE

TRIBUNALS

Junqueras denuncia un "calvari" per les "piruetes argumentatives" de Llarena

Assegura que pretén "criminalitzar" a l’independentisme, malgrat la "evident mancada de violència"

Junqueras denuncia un

Junqueras denuncia un "calvari" per les "piruetes argumentatives" de LlarenaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exvicepresident català Oriol Junqueras denuncia en el recurs al seu processament per rebel·lió que pateix un "calvari immerescut" per les "piruetes argumentatives" amb què el jutge del Supremo Pablo Llarena pretén "criminalitzar" a l’independentisme, malgrat l’"evident falta de violència".

Així ho sosté Junqueras en el recurs de reforma, a què ha tingut accés Efe, que ha interposat al costat de l’exconseller Raül Romeva a la interlocutòria que Llarena va dictar el passat divendres per processar-los pels delictes de rebel·lió i malversació pel procés unilateral a la independència.

El recurs, redactat per l’advocat Andreu Van den Eynde, demana el sobreseïment de Junqueras i Romeva en concloure que han defensat el seu projecte polític a favor de la independència "sabent que la ciutadania no exerciria mai la violència perquè coneixien com és i com actua el moviment independentista català, que només és qualificat de violent en el present procediment penal i, contràriament, resulta exemplar a la resta del món".

L’escrit denuncia que Junqueras i Romeva, empresonats per ordre de Llarena, estan patint un "calvari innecessari" ja que són privats de llibertat, sense possibilitat d’exercir els seus drets polítics, en el marc d’un procés judicial en el qual "s’està criminalitzant" a l’independentisme, que és pacífic, legal i fins i tot majoritari".

"L’existència de violència és una petició de principi inacceptable. Ni s’ha produït violència ni recull la interlocutòria (de processament) una de les característiques essencials del moviment independentista català: el ferri control de riscos de violència en el seu desenvolupament", sosté el recurs.

Junqueras i Romeva denuncien les "piruetes argumentatives" en què creuen que incorre Llanera per processar-los per rebel·lió, en una "interpretació totalment esbiaixada" del succeït en el procés català, i adverteixen que "criminalitzar" l’independentisme "és un greu error, tant polític com a legal".

tracking