SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos carreguen contra una protesta dels CDR a l'A-2

A Soses, amb una persona ferida, i hi va haver actes similars a l’AP-7 i l’N-340

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’A-2 al seu pas per Soses va estar tallada ahir durant vuit hores per membres dels Comitès de Defensa de la República, que van fer el mateix en altres vies. Els Mossos van carregar per dissoldre una protesta en què almenys una persona va resultar ferida, un dia en què Puigdemont va assegurar que es manté ferm i que no defallirà.

Unes dos-centes persones dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida, Solsonès, Manresa i Igualada van tallar ahir durant vuit hores l’autovia A-2 al seu pas per Soses en una protesta que va ser dissolta després d’una càrrega policial dels Mossos en la qual almenys una persona va resultar ferida. Les protestes a les carreteres van tornar a ser ahir les protagonistes en una jornada en què Carles Puigdemont, a través dels seus advocats, va assegurar que es troba “absolutament ferm” i que no “defallirà”. Una declaració d’intencions hores abans que avui el Parlament de Catalunya presumiblement aprovi dos propostes de resolució de JxCat, ERC i la CUP en què es reivindica el dret de Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull a ser investits presidents de la Generalitat malgrat estar a la presó.

Els CDR van tornar ahir a protagonitzar protestes i van tallar l’A-2 a Soses. La protesta es va iniciar cap a les 10.15 hores i només van tallar la circulació en direcció a Barcelona. Els vehicles que hi van quedar atrapats, principalment camions, van poder fer marxa enrere i seguir la ruta. No va ser fins a les 16.45 hores quan els manifestants van tallar completament la via. Una hora més tard es va desplegar un ampli dispositiu policial, amb més de cinquanta agents de la Brigada Mòbil (BRIMO), que van carregar per desallotjar la carretera de manifestants, que es van amuntegar al voral. Un dels manifestants va resultar ferit i el SEM el va evacuar a l’Arnau de Vilanova. Es tractaria d’un bomber de Berga que hauria rebut cops de porra. Durant la càrrega, el SEM el va protegir entre els furgons dels Mossos i va ser traslladat conscient a l’hospital. La carretera es va reobrir a les 18.50 hores. A Girona, els manifestants van tallar i durant sis hores l’AP-7 i després es van traslladar cap a l’N-II, on també hi va haver càrregues. També a l’AP-7, al Pla de l’Estany, els CDR van portar a terme una marxa lenta cap a Barcelona que va provocar 3 km de retencions. A Tarragona, es va interrompre el trànsit a l’N-340 a les Cases d’Alcanar durant sis hores i mitja. A la tarda es va tallar aquesta mateixa carretera, a l’altura de l’Ampolla. A Barcelona, hi va haver protestes a Diagonal i Meridiana. A Puigcerdà, unes 150 persones van prohibir el pas a l’N-152 i l’N-154, als voltants de la frontera francesa. A tot Catalunya, una desena de trams de carretera es van veure afectats per la jornada de talls de vies. A la tarda, unes cinc-centes persones van envoltar l’estació de Sants, malgrat que no s’hi van registrar incidents.

L’hostaleria, preocupada per l’afectació dels talls al turisme

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va mostrar ahir preocupació pels efectes en el turisme que poden tenir els talls de carreteres organitzats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) durant aquesta Setmana Santa. No obstant, Castellarnau va remarcar que l’entitat descarta qualsevol posicionament sobre aquesta qüestió perquè és conscient de la greu situació que travessa Catalunya, per la qual cosa entén que cadascú ha de prendre les decisions que consideri convenients. “Si hi ha talls a la xarxa viària no ajudarà en res, sobretot dijous i divendres, però entenem i respectem les diferents postures tant a dins com a fora de l’associació”, va assegurar Castellarnau en aquest sentit.

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.ÒSCAR MIRÓN

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.ÒSCAR MIRÓN

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.

Dos agents dels Mossos moments abans de la càrrega per dissoldre el tall de carretera de Soses.ÒSCAR MIRÓN

tracking