SEGRE

SUCCESSOS SEGURETAT ALIMENTÀRIA

Detingudes tres persones per distribuir carn caducada

L’empresa, de Mallorca, distribuïa a col·legis i hotels || La policia ha confiscat cinquanta tones d’aliments en mal estat

Fotografia de l’operació facilitada per la Policia Nacional.

Fotografia de l’operació facilitada per la Policia Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha intervingut cinquanta tones de carn congelada i ha detingut el propietari i dos responsables d’una empresa de Mallorca que venia productes carnis caducats a col·legis, hotels i restaurants de l’illa, activitat que portaven a terme des de fa almenys un any. L’empresa, que operava des d’una nau industrial a Marratxí i una altra a Palma, es va clausurar el dia 16 de març passat per ordre de la conselleria de Salut, quan el departament de Seguretat Alimentària va rebre la denúncia i va posar el cas en mans de la policia.

Aquesta denúncia, plantejada per un treballador, al·ludia tant a la distribució de carn caducada o amb l’etiquetatge manipulat com a l’explotació dels treballadors, que eren obligats a fer jornades diàries de deu hores seguides per entre sis-cents i nou-cents euros al mes, sense cobrar hores extres i amb contractes de dotze hores setmanals, amb la qual cosa als imputats se’ls atribueix també frau a la Seguretat Social. En concret, se’ls imputa estafa, falsedat documental i delictes contra la salut pública, els drets dels treballadors i la Seguretat Social.

Els detinguts, presumptament, canviaven i falsificaven les etiquetes originals

Els responsables de l’operació Biltong (un tipus de carn seca típica de Sud-àfrica) no saben quanta carn hauria pogut distribuir l’empresa, però no tenen constància que s’hagi produït cap intoxicació per aquesta causa.

No obstant, al llarg de la investigació van constatar que un client de la distribuïdora clausurada va encarregar pel seu compte una anàlisi d’una partida que li va resultar sospitosa i va poder comprovar que estava contaminada amb salmonel·la.

Els agents han acumulat indicis que els detinguts facturaven més pes del que servien i que arribaven a recongelar carn tornada per clients que posteriorment servien a altres. Els responsables de l’operació no van detallar quants col·legis i quins restaurants i hotels compraven i servien productes carnis d’aquesta empresa, que s’aprovisionava a través de majoristes tant de Mallorca com de la Península.

tracking