SEGRE

Boadella encapçala una manifestació contra el nacionalisme al seu poble de Girona

Boadella encapçala una manifestació contra el nacionalisme al seu poble de Girona

Boadella encapçala una manifestació contra el nacionalisme al seu poble de GironaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dramaturg i autoproclamat president de la plataforma satírica Tabarnia, Albert Boadella, ha encapçalat avui una manifestació contra el nacionalisme en el municipi gironí de Jafre, on té residència i on ha denunciat agressions contra la seua propietat.

Boadella estava acompanyat per la seua filla Mariana i per un centenar de persones, entre qui es trobaven representants polítics del PP i Ciutadans com Concepció Veray i Jordi Cañas.

Els manifestants han recorregut en silenci els carrers de Jafre, han passat per l’habitatge del dramaturg que ha estat objecte de pintades i han acabat amb la lectura d’un manifest per part de Mariana Boadella, que ha explicat el canvi en la relació amb els veïns en els últims anys.

El seu pare ha explicat posteriorment que l’acció d’aquest dissabte és de "solidaritat", però no només amb ell "si no amb la gent que, en aquest país, estan assenyalats per tot el nacionalisme" que pretén acabar "amb la dissidència".

Albert Boadella ha recordat que, a Espanya, ja es coneixen "les conseqüències, amb gairebé mil morts, per part del nacionalisme etarra".

Segons Boadella, "a Catalunya s’és pel pensament únic i qui no està amb ell és assenyalat", després de la qual cosa ha reclamat el seu dret a no rendir-se i a manifestar-se en un municipi que també considera seu.

"Volen eliminar qualsevol dissidència amb formes d’incitació a la violència, amb formes xenòfobes, que és la tradició del nacionalisme," ha afegit l’autoproclamat president de Tabarnia.

Albert Boadella ha rememorat quan va arribar a Jafre, on hi havia "pau, tranquil·litat i certa alegria de viure", que s’ha convertit en els últims anys en un clima en el qual la gent els considera "enemics".

Per a Boadella, aquesta situació es reprodueix "en el conjunt de Catalunya" i advoca per fer-li front "en nom de la llibertat i de la democràcia que hi ha a Espanya, que és lliure i presidida per una Constitució."

El dramaturg ha reiterat que la manifestació de Jafre li ha recordat a "les del País Basc de fa anys, on una minoria de gent defensava la llibertat i hi era contra el nacionalisme provocador de tantes desgràcies a l’Europa del segle XX".

Després de recórrer els carrers rere una pancarta en la qual apareixia un rostre silenciat, Albert Boadella ha estat obsequiat amb un pastís típic Pasqua a Catalunya, conegut com a 'mona', en la qual apareixia el seu rostre al costat d’una bandera d’Espanya i a una altra de Tabarnia.

Boadella encapçala una manifestació contra el nacionalisme al seu poble de Girona

Boadella encapçala una manifestació contra el nacionalisme al seu poble de GironaEFE

tracking