SEGRE

TRIBUNALS IMMIGRACIÓ

Open Arms acusa Itàlia de “devolucions en calent”

Un jutge italià dóna un termini de vint dies per refer la querella contra l’ONG || Un dels acusats és natural de Bellpuig

El vaixell insígnia de l’ONG Proactiva Open Arms, en una imatge d’arxiu.

El vaixell insígnia de l’ONG Proactiva Open Arms, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’ONG catalana Proactiva Open Arms, Òscar Camps, assegura que la confiscació preventiva del vaixell amb el qual van rescatar immigrants a les costes líbies només demostra “un canvi radical d’estratègia a la frontera marítima del sud d’Europa” i acusa Itàlia d’afavorir les devolucions en calent. Durant una roda de premsa al port de Badalona, Camps va explicar aquest dijous que la nova operació de l’Agència Europea de la Guàrdia i Forenteres (Frontex) es basa a transferir les competències de rescat a Líbia, la qual cosa implica “rebutjar-los de facto”.

El capità del vaixell, Marc Reig Creus, veí de Lleida i natural de Bellpuig, és un dels tres integrants que afronten el càrrec d’afavorir la immigració il·legal. Després que el jutge de Ragusa, que instrueix la causa, desestimés l’acusació d’associació criminal, va anunciar aquest dijous un termini de vint dies perquè la fiscalia antimàfia de Catània refaci l’acusació contra l’organització.

Itàlia va confiscar el vaixell de Proactiva Open Arms després que els tripulants es neguessin, el passat dia 15 de març, ha entregar 218 immigrants a Líbia.

tracking