SEGRE

PARLAMENT COMPAREIXENÇA

Cifuentes no dóna noves proves del seu màster i el PSOE ja es planteja la moció de censura

La dirigent madrilenya defensa que el seu títol és “real” i assegura que no pensa dimitir || Rivera la critica per no contestar en el seu “míting” davant l’Assemblea i Errejón li demana “un pas enrere”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ahir, davant de l’Assemblea regional.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ahir, davant de l’Assemblea regional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va trencar ahir el silenci sobre les presumptes irregularitats en les seues qualificacions del màster de Dret Autonòmic de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) en el qual es va matricular el desembre del 2011. Davant de l’Assemblea madrilenya, Cifuentes va assegurar que el seu títol és “perfectament real i legal” i va defensar que ni el seu currículum ni les seues qualificacions “han estat falsejades”. Durant la seua intervenció, la dirigent regional va exhibir una carta d’un professor del màster en la qual se citen altres casos afectats per l’error de transcripció a les actes. Tot això el mateix dia en què es va revelar que l’acta del treball final de màster de Cifuentes té falsificades dos de les firmes dels membres del tribunal. La presidenta madrilenya, que va comptar amb el suport a l’hemicicle de més de 30 alcaldes i portaveus del Partit Popular, va atribuir la polèmica a una “operació de l’esquerra per guanyar als mitjans o a les xarxes el que no ha pogut a les urnes” o al preu que ha de pagar per “haver combatut la corrupció”. Igualment, va afirmar que la seua compareixença davant dels diputats constitueix un “clar frau de llei parlamentari” l’objectiu del qual és acabar “amb una gestió eficaç i neta” de l’administració que presideix. Així, va manifestar que el ple extraordinari celebrat ahir a la Cambra va ser “irregular” i “antireglamentari” ja que, segons el seu parer, un parlament regional no pot obligar a comparèixer un president per assumptes que no tenen relació directa amb el seu càrrec.

Després de la sessió, Cifuentes va reiterar davant dels mitjans que “mai” s’ha plantejat dimitir perquè no n’hi ha “cap motiu”. A més, va assenyalar que se sent avalada pel PP. De fet, fonts de Génova van qualificar la intervenció de la presidenta de “convincent” i “sòlida”. També el president del PP basc, Alfonso Alonso, va dir que es creu les explicacions de Cifuentes, encara que va vaticinar que “el culebró seguirà” perquè l’assumpte “s’ha barrejat amb ambicions polítiques”.

Cifuentes ho atribueix a una “operació de l’esquerra” o a una revenja per destapar la corrupció

Cifuentes no aclareix si va fer o no els exàmens que van haver de superar els seus companys al màster

Per la seua part, el portaveu dels socialistes a l’Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, va insistir que la situació de la presidenta és “insostenible” i, per això, va anunciar que plantejarà davant del comitè executiu del PSOE-M i del PSOE una proposta de moció de censura contra Cifuentes. Des de Podem, el líder regional, Ramón Espinar, va rebre positivament l’anunci i va avançar que el seu partit donarà suport als socialistes en una eventual moció perquè la presidenta “no té credibilitat”. El secretari d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític de Podem, Íñigo Errejón, li va exigir que faci “un pas enrere”. El president de Ciutadans, Albert Rivera, va retreure a Cifuentes que fos incapaç de respondre les preguntes del portaveu del partit taronja al Parlament regional, Ignacio Aguado. Rivera va advertir la dirigent popular que “la veritat sortirà”.

Per la seua part, la professora de la URJC Clara Souto, una de les que apareixen a l’acta com a membre del tribunal que va avaluar el treball final de màster de Cifuentes, va manifestar ahir que la polèmica l’està perjudicant. Es posen en dubte moltes coses i en sortim molt perjudicades” les tres docents del tribunal, va puntualitzar. Va demanar “respecte” i que es deixi “que atenguem la URJC i que li donem les explicacions oportunes”.

tracking