SEGRE

La justícia alemanya deixa en llibertat Puigdemont i descarta rebel·lió

El tribunal considera que no es compleix el requisit de "violència" i fixa una fiança de 75.000 euros mentre estudia l'entrega per malversació

Una estelada a la porta de la presó alemanya on es troba Puigdemont.

La Justícia alemanya deixa en llibertat Puigdemont i descarta el delicte de rebel·lióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya) va descartar aquest dijous el delicte de rebel·lió en la petició d’extradició a Espanya de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i el va deixar en llibertat sota fiança mentre estudia l’entrega.

Segons explica el tribunal en un comunicat, la sala primera del penal considera en principi que la imputació del delicte de rebel·lió és "inadmissible", però creu que sí que pot ser acceptat el de corrupció, com a malversació de fons públics, pel que el procés d'extradició segueix endavant.

L'Audiència no creu que Puigdemont corri risc de persecució política.

Encara que afirma que continua el risc de fuga, el tribunal considera que en ser "inadmissible" el delicte de rebel·lió aquest es redueix de forma considerable, pel que deixa en llibertat a l'expresident de la Generalitat amb una fiança de 75.000 euros.

Segons apunta, "per motius jurídics" no pot acceptar-se una extradició per rebel·lió d'acord amb el Codi Penal espanyol, ja que "els actes que se li imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent aquí". Al seu judici, el delicte que podria ser equiparable a Alemanya, el d'"alta traïció", no pot aplicar-se perquè no es compleix el requisit de la "violència".

tracking