SEGRE

CONFLICTE CATALà

Méndez de Vigo: "Alemanya considera Puigdemont pròfug i no perseguit polític"

Reitera que el Govern acata la decisió dels tribunals alemanys

Méndez de Vigo:

Méndez de Vigo: "Alemanya considera Puigdemont pròfug i no perseguit polític"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha reiterat avui que l’Executiu acata la decisió dels tribunals alemanys de deixar en llibertat Carles Puigdemont i ha recordat que les autoritats germàniques consideren l’expresident de la Generalitat pròfug de la Justícia espanyola i no perseguit polític.

Méndez de Vigo s’ha referit a la decisió de l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya), que ahir va descartar el delicte de rebel·lió en el procés d’extradició de Puigdemont i el va deixar en llibertat sota fiança de 75.000 euros mentre estudia l’entrega per malversació.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha precisat que serà el tribunal alemany qui prossegueixi estudiant el cas i ha deixat clar que el Govern "respecta i acata les decisions dels tribunals", així com la separació de poders.

A compte de veure què resulta del seguiment del procés, Méndez de Vigo ha insistit que Puigdemont està sotmès a l’acció de la justícia en territori alemany ja que va fugir de l’espanyola per no sotmetre’s a ella.

De tota manera, ha indicat que les autoritats alemanyes sí que han deixat clar que Puigdemont no és un perseguit polític, sinó "un pròfug de la justícia immers en una causa penal".

tracking