SEGRE

INVESTIGACIÓ LA TRAMA LEZO

La Fiscalia demana ara investigar l'àtic de González

A Lezo, tot i que s’hi va oposar el 2017 || Admeten pagaments per a campanyes d’imatge d’Aguirre a través del Canal de Isabel II

L’expresident madrileny Ignacio González.

L’expresident madrileny Ignacio González.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Màlaga ha sol·licitat al jutjat d’instrucció número 5 d’Estepona que s’inhibeixi de la investigació sobre els presumptes delictes contra la Hisenda pública, blanqueig de capitals i suborn que s’atribueixen a l’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González en relació amb l’arrendament d’un àtic a la costa malaguenya a la societat Coast Investors l’any 2008. Finalment, González i la seua dona el van adquirir per 770.000 euros el 2012.

D’aquesta manera, el Ministeri Públic ha demanat que la causa sigui remesa al jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, que dirigeix la investigació de la trama Lezo al detectar una coincidència “temporal” entre els dos procediments.

L’excap de premsa d’Aguirre i González diu que es van pagar 70.000 euros a De Pedro

No obstant, la mateixa Fiscalia es va oposar l’any passat a unir els dos procediments, a l’espera de practicar noves diligències de prova. En aquest moment, tanmateix, el fiscal ha entès que, amb l’avenç a les indagacions, ja és procedent unificar-los.

En un altre ordre de coses, la directora de comunicació de la Comunitat de Madrid durant la presidència d’Esperanza Aguirre i Ignacio González, Isabel Gallego, va enviar dijous un escrit al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la trama Púnica, Manuel García Castellón, en el qual va assegurar que l’empresari Alejandro de Pedro va cobrar per campanyes de millora de la imatge a Internet d’Aguirre i de González a través de les adjudicatàries de l’empresa pública Canal de Isabel II. L’excap de premsa de l’administració madrilenya va puntualitzar que, des de la seua direcció general, es van pagar a De Pedro 21.000 euros l’any 2012, factures mensuals de 1.800 euros l’any 2013 i quatre més el 2014 amb un total de 7.200 euros. A més, Gallego va indicar que De Pedro li va reclamar un deute de 100.000 euros que “no genera en absolut la direcció general de mitjans”. De fet, va remarcar que el mateix De Pedro li va dir que li devien 40.000 euros des del seu departament.

tracking