SEGRE

TRIBUNALS

Torrent diu que el TS ha de decidir si "respecta" al Comitè de DDHH de l’ONU

Subratlla que Sànchez té "tots els seus drets polítics intactes"

Torrent diu que el TS ha de decidir si

Torrent diu que el TS ha de decidir si "respecta" al Comitè de DDHH de l'ONUEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat que el Comitè de Drets Humans de l’ONU reclama "permetre" la investidura de Jordi Sànchez, per la qual cosa ha subratllat que el Suprem "ha de decidir si respecta la legalitat internacional" o escriu "una pàgina fosca" de la història.

En una entrevista en La Vanguardia, Torrent ha valorat així la situació que s’obre després d’haver proposat de nou al número dos de JxCat i exlíder de l’ANC, Jordi Sànchez, per ser candidat a president de la Generalitat en un ple d’investidura que podria celebrar-se aquesta propera setmana, encara que abans caldrà demanar una altra vegada al Suprem la seua excarceració o un permís per acudir al Parlament.

A diferència de la primera vegada en què se li va denegar la seua sortida de la presó, en aquesta ocasió Sànchez podrà argumentar que la Comissió de Drets Humans de l’ONU ha admès a tràmit la seua demanda i, a l’espera de resoldre la qüestió de fons, ha demanat a Espanya que es garanteixin els seus "drets polítics".

En aquest context, Torrent ha subratllat que Sànchez té "tots els seus drets polítics intactes" i ha considerat que, malgrat estar en presó preventiva, el Comitè de Drets Humans de l’ONU demana "de permetre la seua investidura".

Així, "ha de ser el Suprem qui decideixi si fa cas a la legalitat internacional o continua escrivint una de les pàgines més fosques de la seua història", ha remarcat.

Després de la posada en llibertat a Alemanya de l’expresident català Carles Puigdemont, Torrent ha considerat que la decisió de la Justícia germànica el reafirma que "organitzar un referèndum no pot ser perseguit en un país democràtic, i menys com un delicte de rebel·lió", i alhora "desmunta l’intent de l’Estat espanyol de criminalitzar" al moviment independentista.

Davant de les veus al món sobiranista que aposten per tornar a intentar la investidura de Puigdemont, Torrent ha dit que "el problema és que actualment l’Estat espanyol impedeix que pugui ser efectiva, perquè no es respecta el seu dret polític."

Encara que ha puntualitzat que "això no vol dir que ens hàgim de resignar" i ha garantit que es mantindrà "ferm en la defensa del dret polític de tots els diputats".

També ha promès "insistir en el diàleg" amb l’Estat, malgrat que el president del Govern, Mariano Rajoy, no hagi respost a la carta que el va enviar quan va ser elegit president de la Cambra catalana: "Crec que és irresponsable per la seua part, però això no em farà desistir", ha subratllat.

tracking