SEGRE

CONFLICTE CATALà

Detinguda una integrant dels CDR per coordinar les protestes de Setmana Santa

Es tracta de la dona que va difondre a les xarxes socials un àudio en el qual explicava les accions i estratègies que anaven a dur a terme

Detinguda una integrant dels CDR per coordinar les protestes de Setmana Santa

Detinguda una integrant dels CDR per coordinar les protestes de Setmana SantaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a Catalunya a una integrant dels Comitès de Defensa de la República (CDR) com a presumpta responsable de la coordinació dels talls de carreteres i sabotatges en els peatges duts a terme per aquests activistes en Setmana Santa.

Fonts de la investigació han assenyalat a Efe que es tracta de la dona que va difondre a les xarxes socials un àudio en el qual explicava les accions i estratègies que anaven a dur a terme diferents comitès i en el qual no descartava estendre-les als ports i a Mercabarna.

A més d’aquesta detenció, els agents de la Guàrdia Civil estan practicant registres a la localitat barcelonina de Viladecans, segons les mateixes fonts.

Durant la Setmana Santa els CDR van aixecar barreres en diversos peatges de la xarxa viària catalana, van tallar carreteres i van dur a terme sabotatges per reivindicar la "república catalana" i demanar l’alliberament dels presos sobiranistes.

Els CDR ja havien instat a Twitter els conductors que retornaven de les vacances que no paguessin els peatges. "Durant aquesta Operació Tornada de Setmana Santa, vinguis d’on vinguis, no paguis cap peatge" i "No tindran a quimanar si nosaltres desobeïm", van ser alguns dels missatges publicats en aquesta xarxa.

Durant l’última setmana de març l’estació ferroviària de Sants a Barcelona, l’A-2, l'N-340, l’AP-7 i la Diagonal i la Meridiana, dos de les artèries més importants de la Ciutat Comtal, van ser objecte de talls i accions reivindicatives d’aquests comitès.

La detinguda també va difondre a les xarxes un àudio amb consignes i plans d’acció dels CDR, en els quals no excloïa la col·laboració d’alguns sindicats.

tracking