SEGRE

En llibertat el detingut a Solsona per agredir mossos en protestes del CDR al Parlament

Han estat sis les persones arrestades aquest dimarts per la protesta del passat 30 de gener a Barcelona

Manifestants en l'entorn del Parlament de Catalunya el passat 30 de gener.

El llibertat el detingut a Solsona per agredir mossos en protestes del CDR al ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts sis joves, que ja han quedat en llibertat, acusats d’agredir els Mossos d’Esquadra en una protesta convocada el passat 30 de gener davant del Parlament pels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR), en ajornar-se el ple d’investidura de Carles Puigdemont.

Segons han informat Efe fonts policials, els sis detinguts estan acusats dels delictes d’atemptat a l’autoritat i desordres públics i han estat posats en llibertat poques hores després de ser detinguts, a l’espera que els citi el jutge.

Les detencions s’han practicat a les poblacions barcelonines de Malgrat de Mar (dos), Òrrius, Arenys de Mar y Pont de Vilomara, així com a Solsona, a Lleida.

Els detinguts estan acusats dels delictes de desordres públics i atemptat a agents de l’autoritat, ja que se’ls atribueixen agressions als mossos que formaven el cordó policial davant del Parlament, durant una protesta convocada pels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR). Per aquests aldarulls, els Mossos ja van detenir aquell mateix dia dos manifestants que es van enfrontar als agents de la Policia de la Generalitat en les proximitats del Parlament de Catalunya arran de l’ajornament del ple d’investidura del líder de JxCat Carles Puigdemont.

A més, tres manifestants independentistes van resultar ferits, cap de gravetat, i 24 agents van patir contusions lleus durant els enfrontaments i càrregues policials al Parc de la Ciutadella, on grups de partidaris de Puigdemont van trencar cadenats de les portes del recinte i van arribar a les portes del Parlament, després de burlar-se del cordó policial.

En la tarda del passat 30 de gener, grups d’independentistes van forçar una de les portes d’accés al Parc de la Ciutadella i van desbordar el cordó policial dels Mossos d’Esquadra per plantar-se davant del Parlament, on s’havia convocat un ple d’investidura de Puigdemont, que finalment va quedar ajornat per decisió del president de la cambra, Roger Torrent.

La invasió del parc de la Ciutadella va provocar moments de tensió i enfrontaments, fins i tot amb alguna petita càrrega per part dels Mossos, mentre que alguns dels concentrats arremetien contra els policies i van esbroncar els diputats dels grups no independentistes quan abandonaven el Parlament.

Diverses desenes de persones, convocades pels Comitès de Defensa de la República (CDR), van decidir passar la nit al parc de la Ciutadella i algunes van instal·lar tendes de campanya als voltants de la cambra catalana.

Les detencions d’aquests sis activistes per part dels Mossos d’Esquadra s’han produït gairebé a la mateixa hora en la qual, en una operació paral·lela, la Guàrdia Civil ha arrestat a Viladecans (Barcelona) una coordinadora dels CDR, Tamara C.G., en una operació dirigida per l’Audiència Nacional a partir d’una denúncia de la Fiscalia per terrorisme i rebel·lió.

tracking