SEGRE

CONFLICTE català

El PDeCAT veu una "aberració jurídica" atribuir terrorisme a membres dels CDR

El PDeCAT veu una

El PDeCAT veu una "aberració jurídica" atribuir terrorisme a membres dels CDREFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha considerat aquest dimarts una "aberració jurídica" que es pugui atribuir el delicte de terrorisme a membres dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR).

"Intentar assimilar uns fets tan greus com els que poden ser constitutius d’un delicte de terrorisme amb uns talls de carretera o aixecaments de barreres de peatge no té cap explicació possible i supera tots els límits de la lògica. Per això parlo en termes d'esperpent jurídic i que no hi ha sentit del ridícul ni de la proporció", s’ha assegurat en declaracions als mitjans.

Ha estat després d’acompanyar a l’alcalde de Molins de Rei (Barcelona), Joan Ramon Casals, qui s’ha negat avui a declarar davant de la justícia per explicar la implicació del seu ajuntament en la preparació del referèndum de l’1 d’octubre, el mateix dia en què l’Audiència Nacional ha ordenat la detenció de dos presumptes capitostos dels CDR.

"Pocs dies després que es prengués una decisió a Alemanya que desmuntava tot el relat fals de la violència que suposadament acompanya el moviment independentista, la justícia espanyola no ha aprofitat aquesta pista d’aterratge per reconduir i per rectificar, sinó que es manté tossuda en identificar el moviment independentista amb violència. És un relat pervers i tòxic", ha recalcat.

En aquest sentit, Munté ha animat a "desmuntar" el relat amb accions i expressions "cíviques, democràtiques i absolutament pacífiques".

tracking