SEGRE

POLíTICA

L'alcalde de Saragossa diu que amb Catalunya s'ha fet una aberració jurídica

Creu que d’aquí a cinc anys "hi haurà sentències del Tribunal d’Estrasburg que ens trauran els colors"

L'alcalde de Saragossa diu que amb Catalunya s'ha fet una aberració jurídica

L'alcalde de Saragossa diu que amb Catalunya s'ha fet una aberració jurídicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, ha afirmat avui que "el que ha aconseguit Catalunya és una aberració jurídica" i ha advertit que d’aquí a cinc anys "hi haurà sentències del Tribunal d’Estrasburg que ens trauran els colors".

En un esmorzar informatiu organitzat per Executive Forum, Santisteve ha posat èmfasi que "la presó no està solucionar conflictes polítics" i ha insistit que aquestes sentències diran que "això no s’ho havia d’haver fet de cap manera" amb referència a la presó preventiva i les euroordres.

Santisteve ha reiterat que el que passa a Catalunya és "aberrant" des del punt de vista de la incapacitat de qui té l’obligació de resoldre els problemes, "que és l’Estat central".

També ha dit que el preocupa el "dèficit constitucional" de buidament de drets.

I ha assegurat que l’assumpte català es podia haver resolt "no ficant la pota com es va posar" amb la reforma de l’Estatut de 2006 i l’"aberració" d’intentar que els jutges resolguin els problemes d’una classe política "radicalment incompetent, que no està a l’altura de les circumstàncies".

A més, ha reiterat que el provoca una "tremenda tristesa" que quan el PP parla de la Constitució ho faci en termes de "buidament de drets i de pèrdua de la qualitat democràtica i d’expressió".

El regidor saragossà ha precisat que no està d’acord amb els plantejaments independentistes, ja que els seus postulats són federalistes "d’unir els territoris en una reflexió de què Espanya de futur volem".

tracking